Støttebrevet til Politiken

I onsdags var der et opslag på Slack, der opfordrede stud.rebeller til at få deres undervisere til at underskrive en støtteerklæring til XR, forud for det kommende Folketingsvalg - såvidt jeg har forstået. Det lyder som om, det er et ekstremt hastigt anliggende, der står ‘Urgent’ over det hele. Erklæringen består af 3 siders fornuftige tekst om klima- og biodiversitetskrisen og civil ulydighed som redskab for at opnå drastiske ændringer - den skal sendes til danske (og DK-baserede) forskere. For at underskrive skal man blot sende sit navn, titel og affiliation til en protonmail. Dette gør jeg straks og skynder mig så at udskrive ca. 20 kopier af brevet, for at hænge det op ved de forskellige opslagstavler, der ligger rundt om på institutterne på Nobelparken (forskerne har deres daglig gang der og kan ikke undgå at se det!) - jeg er nødt til at udskrive 10 ekstra for at kunne dække hele Nobelparken.

Undervejs møder jeg en del x-kollegaer, kører min pitch til dem og får tilsagn af ca. 10 stk., at de gerne vil underskrive (de fleste er lingvister og semiotiker). Jeg sender også brevet som mail til ca. 10 andre - inkl. Finn og andre biologer jeg har arbejdet med,og beder dem om at sende det videre - vi skal helst have masser af biologer med! Det brugte jeg så min eftermiddag på.

Dagen efter kommer jeg opdager jeg, at den mailadresse, der var angiven på støttebrevet var forkert - min mail var bouncet tilbage! Æv, så måtte jeg sende en mail tilbage til alle dem, jeg kontaktede i går og forklare situationen. Derefter brugte jeg tid på at rette adressen på alle de fysiske breve, jeg havde hængt op dagen før. Undervejs stødte jeg på et par stykker af dem, jeg mødte i går og fortalte dem - sry alle, unødvendig forvirring. Big time monkey business!

Whatever, i mellemtiden var jeg kommet i tanke om 2 andre forsker-kendisser, Eske Willerslev og Nels Harrit. Jeg sender dem en mail. Sidstnævnte hørte jeg aldrig tilbage fra, men Eske svarede helt coolt indenfor en halvtime, at det vil han gerne! Yes! Jeg annoncerer den gode nyhed på Slack - næsten ingen reaktioner.

Den korte mail, jeg sendte Eske Willerslev gav pote en halvtime senere! Tusind tak, Eske, du sej!


Jeg tjekker min mail, der er kommet svar fra protonmail’en - fra et menneske, ikke et bounce - men jeg kan læse ordet ‘desværre’ i uddraget... Hm, sht, det tegner ikke godt. Jeg tænker, de har kvajet sig igen med mailen (jeg synes, jeg læste noget på Slack, at de overvejede at bruge en anden metode til underskriftsindsamlingen!), fåk, hvis det er det, så gider jeg simpelthen ikke det dobbelte arbejde en tredje gang!

Men nej, jeg åbner mailen og svaret er endnu mere hylende morsomt!! “Hej Aymeric, tak for din støtte, vi har desværre sat vores cut-off ved affilierede academikere [sic.]. Mvh. XRDK.” Lol! Der er ingen navn i mailen (jeg plejer at underskrive “Aymeric pga. XR”, weird, vi skulle jo være gennemsigtige, ikke?).

Så, udover at jeg i al ydmyghed er en lille ‘nogen’ mit mikrofelt, synes jeg, at det er et pænt frækt svar. Dem der har truffet beslutningen om en cut-off (hvad det nu end betyder!) har sandsynligvis fulgt med diskussionen på Slack, hvor jeg bl.a. beskriver, hvad jeg mener med fuldtids rebel... Jeg er sikker på, vedkommende aner ikke engang, hvad begrebet ‘affilieret’ dækker over. Og især skal de ikke blande sig i mit valg - jeg har mine grunde, til at lade være med at skrive AU på (ved at strække det lidt, kunne jeg ligeså godt have angivet MPI-EVA eller MPI-SSHH som affiliation)! Hm, gad vide, om ph.d-studs har også fået afslag...

[Hehe, lol, med udvekslingen på Slack om støtteerklæringen, den person der bad mig oversætte det foreslog en anden et par dage forinden, at bruge google translate! Lol. Plus, jeg løste det ved at downloade videoen for så at uploade den igen på vores yt-kanal... Vi spilder altså en masse ressourcer, fordi kommunikationen er ikke optimal - weird, folk har aldrig været så connected før, men alligevel er der kæmpeproblemer med at kommunikere. Og jeg var også ærligt talt ret ked af, at jeg luftede mine frustrationer på Slack og fik basically ingen reaktion. Regenerativ kultur? Det gad jeg godt at høre, hvor det ligger hen! Jeg er i hvert fald begyndt at skrive ubehagelige kommentarer på Slack, det er ikke godt. Jeg er i hvert fald pænt demotiveret - en lille skulderklap eller tak kan sommetider gør underværker! Igen, alt det jeg har bidraget med, har jeg gjort, fordi jeg syntes det var skægt, ikke fordi jeg forventer at få noget retur som så... Hm, soon to be Extinguished Rebel?]