Bynatur på Langenæs

Engen på bunden af Langenæs ligner nu en byggeplads. Her bygges der bynatur, får man at vide på et skilt, der er stillet op ved stien. What?!?

Jeg hørte en masse støj ud for mit vindue i dag - mere end normalt med bygerriet af den nye arkitektskole. Der var en gravmaskine, der gravede, og nogle minidumpere der kørte frem og tilbage. Umiddelbart kunne jeg ikke gætte, hvad de lavede, men travlt havde de i hvert fald.

Der gik et par dage, før jeg tog mig sammen og undersøgte nærmere, hvad det var, de havde gang i. Det fandt jeg hurtigt ud af, der var blevet plantet et skilt ved stien, hvor man kunne læse, at vi skulle glæde os til næste sommer, for så vil vi kunne plukke en buket vilde blomster her på engen... Hm. Jeg kan ikke lade være med at rynke på brynet, når jeg ser sådan noget...


Supernuttet kommunetiltag for et grønt Århus


Der var gang i byggepladsen hele dagen i over to uger - men der blev trods alt ikke fældet nogle træer. Til gengæld er langt over halvdelen af engen nu blevet forvandlet til et mudderpøl. Jeg har svært ved at se, hvordan pladsen egner sig til ophold og især leg - øh, sry, men der skal jeg altså ikke spille frisbee eller fodbold med mine børn! Mærkeligst af alt er, af beboerne ikke blev inddraget i processen (selv havde jeg i hvert fald ikke hørt om det).

Det er sådan set et meget nuttet tiltag fra kommunen, for at gøre byen til at se grønnere ud (den har sikkert fået mange likes på den konto!). Men det er som om de mennesker, der sidder og bestemmer sådan noget har ikke helt fattet krisens omfang! For det første er det lidt hul i hovedet (efter min mening), at bruge maskiner og mandskab (dvs. resourcer), til at ‘bygge’ vild natur (måske under fejlforestillingen om, at vi har naturen under kontrol?). For det andet giver det heller ikke ret meget mening mht. CO2-regnskabet - det er en masse energi at bruge, for at plante 3 sølle træer. Og for det tredje er det meget sødt, at ville bygge en kælkebakke til brug i fremtiden, men, øh, har I ikke lagt mærke til, at der ikke rigtigt kommer sne mere? Plus, enhver der har kælket mindst et par gange i sit liv vil straks se, hvor den er gal med, med denne bane - skråningen peger direkte mod træerne! Næste gang der kommer sne, tør jeg vædde på, at der skal samles splattede børn op derfra!

Og hvad så med 2021 forresten? Er det flerårige blomster I har plantet? Bliver der plantet flere træer? Det får man heller ikke at vide...

Vi har vist langvejs endnu, hvis vi skal gennemføre den sagnomspundne grønne omstilling (det er i øvrigt vores alles skattekroner, der bruges til at sponsorere det her monkey business!).


Haha! Helt sikkert, den hopper jeg med på!

Skulle man tro kommunen i hvert fald, så har de styr på det hele! De mener, at de er halvvejs i mål - jeg tror, jeg har skaffet rapporten, som udsagnet bygger på. Den skal man ikke kigge i længe, før man finder ud af, hvem der har udarbejdet den. Ingen andre end COWI! Det kan man altså ikke tage alvorligt det her (i min bog er firmaet grønvaskleverandør - som jeg beskriver her).

Det eneste argument jeg har brug for her er, at de er rigtig gode til at trylle hos COWI: de har formået i 2012, at få erklæret en sodavand for CO2-neutral! Den opmærksomme læser har allerede gættet, hvor jeg vil hen med det... Ja, sikke en omgang pølsesnak, bruset i sodavandet består udelukkende af fåkking kultveilte!!! Ja, alle de små bobler er fåkking CO2!! Who’s kidding who??