12/10/2019: Re-Potsdamer Platz, del 1

Jeg er selv smadret, tidligere trådte jeg på et glasskår el. lign., der sidder fast i min hæl, jeg går i seng ved en 2-tiden. Skønt syn når jeg står op om morgenen. Der er blå himmel, natten har været lun og det blæste ikke ret meget, jeg henter noget morgenkaffe og basser (fordelen at være oppe med solen, man er først til at vælge alt det lækre skraldet morgenmad de berlinske rebeller finder til os!). Der sover folk alle vegne på vejen udenfor miljøministeriet, nogle enkelte har tilbringet natten på ministeriets dørtrin - og to andre valgte at tilbringe den i hver sin lygtepæle der! (jeg hører, at de har hængt der siden kl. 16. i går, hardcore!)

Musikken kommer så småt i gang, jeg hører nogle mellow cubansk-reggae-agtige toner, som trækker mig til scenen. Idet jeg kommer tættere på, opdager jeg, at dj’en bag pulten er den søde pige fra i går aftes! Nejs, hun får en lajk, og en lille morgen jongleringsrutine med :)

Dj-bilen og dansegulvet foran Miljøministeriet

Kvinden oppe i lygtepælen kalder på mig og spørger, om hun må låne mine bolde, helt sikkert! Hun kører 3 rigtigt fint i et par minutter, så beder hun om at få to mere... What? Hun har svært ved at køre det, fordi hun skal dreje sin overkrop (dvs. den skal pege væk fra pælen), men det er som om hun har styr på det - hun dropper i hvert fald ikke så tit, dejligt, det er jo mig, der står og samler op kaster tilbage til hende! Lidt senere kommer der en gut hen til mig og forklarer, at han sad under pavillionen i et stykke tid og kunne ikke helt forstå, hvad der skete... Han kunne se mig kaste bolde, som aldrig faldt nede igen! Lol! Jeg passer lidt med hende, det er svært (hun hænger i pælen til højre på billederne på næste side), men vi kan godt køre nogle fine runder, nejs :)

Jeg tager lige en smuttur til lejren, for at fuldføre morgenrutinen (primært kaffe og skide, for dem der ikke har læst alle indlæg ;) ). Der er dejligt solskin, dejligt lunt, sommervarme midt i oktober i  Berlin - klimaforandringerne ftw! Nu har jeg altså kunnet lugte mig selv i et par dage, det er vist nu, det er!

Jeg synger “Shower to the people”, mens jeg leder efter en spand (som jeg finder ved Arts-teltet)! Nu er jeg rigtigt glad for at have taget en lille klump sæbe og håndklæde med! Jeg bruger vandhaneanlægget til at fylde spanden op med, og en (sæb), to (skyl), tre (efterskyl) gange, så har jeg fået min morgenbruser i skyggen af Bundestagen! Danke schön! (Hm, ærgerligt det er lørdag, Merkel er formodentligt ikke på arbejde - til gengæld er der masser af turister!! :)

Jeg går nu væk fra pladsen mod U-bahn stationen, jeg er på mission, jeg skal finde noget tobak. Intet der. Jeg går ud igen og snakker 2 minutter med en rebel, der har et “Rebel Tours”-skilt om halsen og prajer turister. Han forklarer, at de tilbyder turister en gratis rundvisning af blokaden, det går helt vildt godt! De har endda fået kontanter og billeter til museer som donationer! Supernejs :) Jeg går videre og møder en rebel, der er på samme quest, han fortæller, at der ligger en cornershop 5 min. derfra, nejs, han viser vej, og jeg når tilbage til dagens første møde.

Vi holder et laaangt, fælles dansk møde, der viser bl.a. at mange af de issues, vi kæmper med i Aarhus har de faktisk også i de andre grupper. Vi bliver enige om at gøre noget ved det. Efter mødet er slut gør P. mig opmærksom på et andet møde snart, som omhandler muligheden for at forlænge festen inde i næste uge. Det lyder spændende, det vil jeg gerne med til! Vi hører, at andre lokale rebeler har noget i støbeskeen, så blev der dannet en nye ad-hoc gruppe bestående af folk, der havde ikke for travlt med at komme hjemme og som vil gerne prøve og bidrage med noget :)

På knap en halvtime har vi sået frøen til noget, der kunne spire til noget stort. Planen bliver finpudset det næste stykke tid og de forskellige roller bliver tildelt. Vi aftaler at mødes igen dagen efter samme sted først kl. 12., men tidspunktet blev rykket til kl. 10. kort efter (kan dog ikke helt huske hvorfor, måske fordi det clashede med endre møder). Superspændende! Folk bliver hængende lidt, M. og P. havde leget den sidste times tid med skraldebunken og forvandlet den til en lille shelter, som blev pyntet rigtigt fint op!


Den vilde fest udenfor Miljøministeriet lørdag aften

Så blev der nat, jeg er småmuggen, jeg nåede ikke at jonglere så meget, som jeg troede jeg skulle, da jeg stod op. Jeg tager tilbage til lejren og møder M., som får S. til at donere et nol, fedt, jeg snupper et par colaer og smutter atter tilbage til festen!