07/10/2019: Af sted til Berlin!

Afgang fra Aarhus kl. 08, jeg bliver hurtigt samlet op af en ung landmand, som skal til Rødekro. Fedt, jeg hopper på og afsted! Gutten er vældig kvik og oplyst, og vi har en superfed samtale hele vejen til Afkørslen 70 - jeg har dog nogle gange lidt svært ved at følge med, at han er ægte sønderjyde. Han fortæller bl.a. at danske landmænd i dag er meget obs på, ikke kun det de dyrker, men også mikro- og makroskopisk rundt om. De bruger meget mindre kunstgødning i dag end de har gjort før, så han mener, hans branche går i den rigtige retning. Han er klar over, hvor slemt det står til med klima- og biodiversitetskrisen, men tror ikke på menneskeheden tager sig sammen, før vi står i lort til halsen. Det har han nok en pointe i. Vi er allerede ankommet, jeg efterlader et par bi-stickers, det er han glad for :)

Her ligger ikke ret meget ved rundkørslen, der fører til motorvejen: en tank og en McD. Shit. Kl. er ca. 9.30, der kommer ikke ret mange mennesker forbi her, så går jeg selvfølgelig efter rundkørslen. Her er til gengæld en masse trafik og det er lidt svært at gå over kørebanen. Jeg går med uret, over den første bane, den anden, og mens jeg venter på at gå over den tredje og sidste bane, får jeg øje på en politibil, den når at køre rundt en anden gang, før jeg kan gå over. Æv. Så lader jeg som om, jeg går til tanken og venter på at blive passeret af politibilen, som nu kører væk. Yes! Jeg fortsætter lidt og vender om. Bum. Nu står jeg ved rampen, fedt, der kører en god del biler forbi - dog flest lastbiler og håndværkerbiler.

Men knap 10 minutter senere ser jeg den samme politibil igen, den kører rundt om rundkørslen og standser lige ud for indkørslen. Pis. Jeg har godt set dem og giver dem tegn på, at jeg har godt fattet, de gerne vil snakke med mig. Jeg går hen til dem, den ene betjent er stået af og spørger straks, om jeg taler dansk (supergod stil, perker bro!). Han forklarer, at jeg ikke må stå her og beder om at se noget legitimation. Jeg rækker ham mit sygesikringsbevis, som han giver videre til kollegaen inde i bilen. Mens den anden betjent tjekker min id på computeren, bliver jeg afhørt... Hvor er du fra, hvor skal du henne? Jeg har meget lyst til at være kæk, men holder kæft (plus jeg har muligvis noget grøn tobak på mig og havde måske endda lige røget en lille pind :) )... Jeg lader være med at oplyse rejsens formål - “Jeg skal til Berlin for at blive anholdt!”, måske prøver jeg det af næste gang! :)

Kollegaen siger, at jeg er ren [Nejs, tak for det, nu har jeg også det på plads, pfuu, ingen blinkende rød skærm med XR-logo på!], så får jeg min id tilbage og skal til at gå. Betjenten ser sig om et øjeblik og siger, at der er meget trafik, derfor beder ham mig stige om bord. Lol, jeg løber og henter mit shit, men når han åbner bagdøren, opdager jeg, at der sidder en tredje betjent på bagsædet! Shit! “Hvad så med min rygsæk?”, “Den tager du bare på skødet!”. Ok. Jeg sætter mig inde, men hvad så med selen? Den kan jeg altså ikke nå! “Det er lige meget”, lyder der som svar. Hehe, fedt, jeg kan ikke lade være med at fyre, at jeg havde alligevel aldrig følt mig så tryg! Lol.

Ham der kører spørger, om det var fordi jeg havde set dem, at jeg vendte væk tidligere. “Hm, jeg var ikke helt sikker på min retning, så jeg ville lige tjekke skiltet... og ja, så var der også den, med at jeg havde godt set jer” :) “Bare så du ved, normalt får man en bøde for at stå der.” Jeg takker mange gange for deres flinkhed, tanken ligger knap 50m derfra, så det blev en vældig kort tur! [Jeg tror faktisk, det er første gang jeg får et lift af en politibil uden at få tilsendt en eller anden regning efterfølgende!]

Nu står jeg ved tanken, det er dødens pølse. Superlortested. Her kører der 3 biler hvert 5. minut, som regel en lastbil, en håndværker og et pensionist par. De få der  stopper for at tanke op, kører nok ikke videre til Flensborg, så jeg er lidt stuck. Jeg keder mig lidt, så tager jeg en lille runde og sætter nogle bier op på McDs parkeringsplads. Kl. ca. 11 bliver jeg samlet op af en ældre herre, der skal til Handewitt. Helt i orden, tak, jeg skal bare væk herfra!

Han bor tilsyneladende i Handewitt og har jævnligt ærinder i Rødekro, så han taler vældig fint dansk - så tilhører han den tosprogede minoritet rundt om grænsen, som læser nok Flensborg Avis. Han er meget fornuftig og han nogle klare meninger om visse klima-relaterede emner, og han beklager næsten, at den bil vi kører i, ikke er el-drevet. Den købte han sidste år og var 10.000€ billigere end el-modellen! Jeg beroliger ham og fortæller ham, at selvfølgelig skal han ikke have det skidt med :) Han sætter mig af ved Scandinavian Park - dårlig plan, det vækker minder om min 3-timers venten i Otto Duborg sidste år!

Hm, her kører der en masse lokale håndværker og danskere/nordmænd. Det ser ikke specielt godt ud. Jeg tager en runde for at se, om der et bedre spot tættere på hovedvejen (vi er trods alt et par kilometer væk fra motorvejen). Niks. På vej tilbage til mit første spot sætter jeg bier op forskellige steder, f.eks. på postkassen udenfor indgangen til centret, dejlig gul, der matcher :)

Tilbage og vente, vente, vente... Som frygtet går tiden mere og mere... 12.00... 12.30... 13.00... 13.30... Shit! Nu er det for meget, der er lang vej endnu og jeg orker ikke at overnatte udenfor, så tager jeg travturen til Flensborg (selvom jeg er ikke helt sikker på, om jeg har digitale penge nok til toget!).

Små 2 timer senere går jeg langs banegårds alléen og lægger mærke til, at der er nogle laminerede A3-skilte, der er blevet hængt op ad flere træer. Der er blevet spray-malet et XR-logo under nogle af dem. Nejs, vi har venner i byen! Jeg kommer tættere på og kan nu læse, hvad der står på skiltene. “Dette er et ahorn træ. Det suger så meget CO2 ud af luften hvert år.” Superfedt tiltag. Der er mange skilte, som repræsenterer de mange arter, der er her. Jeg klistrer lige et par støttestickers som tak for initiativet [jeg kom desværre aldrig til at møde FL-rebeller i Berlin!].

Nu går jeg ind og trækker billet (sht, nu brænder jeg måske mine sidste digitale penge til rejsen, jeg har ca. 25€ kontant i lommen, jeg skal vist blaffe hjemme igen, når det hele er slut...). Udover nogle små bumps undervejs går turen stille og roligt og jeg når frem til Schöne Berlin kl.21+.

Sådan så det ud på Potsdamer Platz i dagtimerne

Vejen til lejren er fint kridtet til, så jeg finder hurtigt frem. Lejren byder Herzlich Wilkommen lige overfor Bundestag... Skønt syn! Jeg sætter teltet op i mørket, det står ikke helt perfekt, men godt nok til natten - der er overskyet, men ikke regn-agtigt, det går nok. Jeg møder danskere og andre godtfolk og høre allerede rygter, at der er brug for folk til at overnatte på Potsdamer Platz. L. og P. vil også med, men de har glemt et eller andet og vender om. Der er ikke tid til at vente på dem, vores guide har lidt travlt, jeg aner ikke, hvor vi skal henne, så jeg smutter uden videre.

Guiden (M.) fører os til et kryds og forklarer, at til højre ligger en lav-risiko blokade, hvor der er ikke brug for så mange folk. Det råder P. at tage til, han virkede ikke særlig entusiastisk med den anden mulighed. Til venstre igennem skoven kan man tage til en høj-risiko blokade på Potsdamer Platz, der er brug for folk der.

Jeg skilles ad med de andre to danskere og går nu alene med guiden og en ung tysker pige. M. forklarer undervejs, at han er ikke anholdbar, han har også supertravlt med alt muligt imens - snakker med folk, går hurtigt frem og spejde, for at melde tilbage, at vejen er sikker. Han er pæn weird (jeg minder den lille tyske pige om, at vi skal acceptere og respektere hinandens begrænsninger :) ), men han har tilsyneladende supermeget styr på, hvor vi skal hen og kender alle smutveje - og ja, selvom han er en særnegl, tror jeg, han har helt styr på, hvad han har gang i. Han fortæller, mens vi går, at han spejder også for mulige steder, hvor man kan stashe forsyninger tæt på blokaden. Jeg foreslår et fitness center, det virker temmelig oplagt: ekstremt lidt personale og døgnåbent! Han lajker idéen, nejs jeg har ikke engang været i byen i to timer, jeg nyder allerede det her :) 

Den gode stemning var over hele pladsen!

Vi når frem til blokaden ca. en halvtime senere, skønt syn :) Der er kæmpefest midt på krydset, der er et lille cirkustelt med te og kaffe midt i det hele, der spiller dj’en fra også og der er sofaer og lænestole udenfor samt en lille rullebogreol! Lol, det ser supergodt ud! Vi er omringet af politibiler med blinklys, en vogn med højstang og skarp lys holder ved teltet, men det forstyrrer ikke gæsterne og festen er i fuld gang :)

Jeg finder hurtigt frem til den danske klump, jeg stiller mit shit og går rundt og nyder rebeltilværelsen på blokaden: høj musik, chai-te og hyggelige samtaler med fremmede rebeller :)