Blog

Småting der irriterer mig...

... og som jeg gør noget ved!


Det har gået mig på lige siden første gang jeg cyklede forbi det skilt ved Nørreport - det stod nemlig midt på fortovet!


Bum! Så står skiltet nu på sin rette plads!


Nu er det ikke sådan, at jeg bruger det fortov til hverdag, må jeg blankt indrømme. Men det er bare tanken, at et skilt der siger forbudt for køretøjer ikke står på den kørebane, som skiltet skal forhindre sagte køretøjer i at komme på - det irriterer mig grænseløst!

Så i dag i stedet for at sidde og vente på, at lyset blev grønt, steg jeg af og stillede skiltet 5m frem lige ved fortovskanten, så det ikke forstyrrer de mange cyklister og fodgængere, der går forbi her hver dag. Og nu stikker skiltet nok ud på kørebanen, så det rent faktisk forhindrer biler i at køre igennem :D

Og så fik jeg en meget bedre dag - og mange andre håber jeg :D


20/10/2020: Borgermøde i FO-byen

Ved et tilfældigt log-in på xraarhus’ gmail opdagede jeg, at vi var blevet inviteret til at deltage fysisk i et borgermøde i FO-byen omkring kommunens klimaplan. Da tilmeldingen skete efter først-til-mølle (og deadline var dagen efter!), skyndte jeg mig at svare og tilmelde 3 rebeller... Hehe, mærkeligt de valgte at invitere os (men ikke Klimaborgerrådet f.eks.), jeg tror ikke de er klar over, at vi er kendte for at være ballademagere, så der ser jeg straks en gylden mulighed for at lave lidt larm :)


Vældig flot invitation, mon de ved, hvem de sendte den til?


Dagene op til mødet tilbringer jeg på at lede efter Bjørnebanden-kostumer, men, øv, jeg fandt kun fangedragter - det er trods alt bedre end ingenting! Jeg pakker dem fint ind i Dannebrogs-hjerter gavepapir, et SUF-klistermærke “Kapitalisme eller godt klima? Man kan ikke få begge dele” og bum! Så har vi nogle fine gaver til vores kære folkevalgte i morgen! :D

Jeg ankommer til FO-byen 5 minutter i, dejligt at se flere kendte ansigter, på trods af vi er ikke så mange. Et byrådsmedlem ankommer cyklende og parkerer lige, mens han udråber: “Ej! Sikke et flot flag! Hvad er det?” – “Det symboliserer uddøen, det får du alt at vide om lige om lidt!” :D

Yay! Jeg har sefføli’ meget shit med, flag og lemurer er klare til forestillingen - første række er helt tom, men der er ikke så god plads til alt mit shit, og det hele er ved at starte, så sætter jeg mig bagerst og spreder mig. Bum, en kop kaffe, så er showet i gang!

Moderatoren kender mig godt i forvejen, jeg har været til nogle af hans events før (kan dog ikke huske, hvilke). Og rigtigt nok efter intro-runden fra byrådets side sidder jeg klar og rækker allerede hånden op før spørgerunden - men blev pænt ignoreret af moderatoren, som så fyrer sit eget spørgsmål af! Lol! Det var da en god start! :D

Hm, tiden går og går, jeg markerer flere gange, men bliver ikke ‘set’. Nu vælger jeg at stå op og vifte med flag og lemurer samtidigt! Ca. halvvejs inde i debatten får jeg at vide af ordstyreren, at jeg får taletid til sidst i optagerunden, fordi jeg stresser ham! Haha, sikken omgang upartisk ordstyring!! Jeg kæfter alligevel op et par gange undervejs og får også ligefrem kapret ordet et par gange! :P

En anden, snedigere rebel er mere tålmodig og får ordet - der kommer mange gode pointer fra vedkommende, dejligt at se, hvor utilpas de kære folkevalgte bliver, når de bliver hængt ud og kaldt skurke :)

Jeg bliver faktisk mere og mere frustreret og er ved at koge over, så tager jeg en tur udenfor for at få noget frisk luft - og slå en streg på hjørnet af bygningen, jeg synes ikke, jeg så noget derinde, der lignede et lokum...! Haha, jeg når ikke engang at komme i gang før der står en håndlanger lige bagved og ånder mig i nakken! Jeg forklarer ham situationen, han har godt luret, hvad der sker derinde... Hm, whatever, jeg pisser færdigt og går tilbage indenfor og sætter mig igen.

Tilbage indenfor, samme scenarie igen. Jeg tror, der er gået langt over en time, når jeg endlig får ordet! Yuhu! Men, sht, så ville det være fjollet at køre efter planen - så nævner jeg blot, at jeg ville først starte med en borger intro-runde (uden at uddybe, meningen var at give alle tilstedeværende borgere mulighed for at introducere sig selv og den gruppe, de repræsenterede, for så havde det været et godt grundlag for dialog - nu ville vi ‘kende’ hindanden jo), men vælger at droppe det. Jeg når at fyre et par spydige kommentarer af - men de er dygtige til at undvige og fortsætte med et smil som om man var luft.

På et tidspunkt får jeg æren af at blive fotograferet af et byrådsmedlem, selveste luskekongen - jeg mener, det er ret fjollet at tro, at man kan snedigt tage et billede under et møde, DER BLIVER OPTAGET OG LIVESTREAMET SAMTIDIGT!! Lol! Gad vide, hvad det skulle bruges til? Vil han hyre en hitman?!? :D Selvsamme byrådsmedlem mener forøvrigt, at alle aarhusianere der er 40+ er dybt debile (ligesom hans forældre, påpeger han flere gange - jeg ville skamme mig, hvis jeg var forælder til sådan en!) og kan ikke finde ud at sortere affald. Derfor er hans geniale forslag til at løse klimakrisen at lære børn at sortere affald!

Under mødet erkender klimachefen i kommunen, at vores folkevalgte ikke agter at gøre det rigtige og slet ikke det nødvendige, fordi de kan ikke frigøre sig af politiske og økonomiske interesser. Jo, det skete virkeligt!

Vi skal altså af med partipolitik. Vi er fucked.