Blog

Valgdag d.09/01/2020!

Haha, for mit vedkommende i hvert fald!

Da jeg ikke har stemmeret her, betragter jeg min lille tur i arresten i Esbjerg lidt som at kaste min stemme. På denne måde har jeg nu mulighed for at komme frem med mine synspunkter foran et publikum, som jeg normalt ikke omgås - og endnu mindre har mulighed for at påvirke.

Jeg tjekkede tilfældigvis min eBoks forleden dag (det sker ganske sjældent for mig nu om dage...) og opdagede, at retten i Esbjerg havde indkaldt mig til retsmøde! Juhu!
Da jeg modtog bøden på 1.500,- tilbage i maj fik jeg tre valgmuligheder: 1) du kan betale bøden straks og så glemmer vi det hele, 2) du kan kontakte politiet, hvis du ønsker, at din sag skal behandles i et retsmøde, hvorefter “du bliver indkaldt til et retsmøde, hvor du kan komme med din forklaring og dine synspunkter”, eller 3) du kan lade være med at gøre noget, så bliver din sag behandlet i retten, uden at du bliver indkaldt og uden mulighed for at anke dommen... Det giver sig selv, jeg valgte den fornuftigste løsning, dvs. nr.2 :)

Det er faktisk en af de bevidste strategier, vi bruger i XR, for netop at prøve og påvirke de øvre lag af samfundet. Den 9. januar næste år kommer jeg til at stå foran en flok mennesker, som skal lytte til mig, mens jeg argumenterer for sagen!! Og på et tidspunkt bliver vi nok mennesker til at gøre det, og hver gang en dommer kigger på en sag, der har noget med “Extinction Rebellion” at gøre, kommer vedkommende til at tænke “Fåk! Endnu en klimatossesag! Det gider jeg fandeme ikke!!” og bliver nok mere tilbøjelig til at give en mildere straf :)

Så derfor er jeg lidt spændt på at se, hvordan mit lille eksperiment udvikler sig... Jeg er især nysgerrig for at høre, hvad dommen bliver, taget i betragtning, af jeg ingen indkomst har -  med andre ord, hvor stor en bøde/straf kan man give en, der ikke har en indkomst?? :) 

Når jeg formodentligt bliver adspurgt, om hvorfor jeg ikke tjener penge, får jeg muligheden for at argumentere, at den sociale kontrakt er brudt. Dvs. at der er sket et brud på den uskrevne sociale regel, hvorpå man accepterer at lade sig styre og udnytte af sin regering (i form af f.eks. ordensmagten eller skatter), men i modpart forpligter regeringen sig til at sikre dens borgere sundhed og trivsel. Den nuværende regeringen (og deres foregængere de sidste 3-4 årtier) har svigtet befolkningen, idet de har været ude at stand til at sikre ren luft, ren mad og rent vand for nutidige og fremtidige borgere.

Stay tuned for more!!

08/09/19: Critical Mass v.1.0

Så var vi også med til at kalde for en Critical Mass cykeltur i byen den sidste søndag i Festugen! Det var superhyggeligt!

Jeg havde godt pimpet min rejd i dagens anledning, den lille vimpel (tak, W. for at bruge Apollo-tricket til billedet :)) malede jeg færdig dagen før, nejs, den pynter rigtigt meget :)

Da jeg stødte på det på internettet, faldt jeg straks for logoet, skal jeg lige hilse og sige... Ja, den er supernuttet, men den besked jeg sender ud, når jeg cykler med den på er: “Hey! Her kommer jeg og renser luften for jeres bilos!”.

Med friskbagt kage i posen og fed musik for fuld skrue på bagagebæreren kunne det ikke gå galt! [Æv, jeg glemte at tage en termokande kaffe med!]


Jeg er så glad for min cykel...


Festuge 2019

Til årets største kulturbegivenhed var vi selvfølgelig også repræsenteret! Godt nok var vi ikke tilmeldte, men hey! vi er jo rebeller, så vi var til stede (næsten) hver dag i den 10-dage lang byfestival!

Der var i hvert fald to datoer, der havde fanget vores opmærksomhed - et FN-Verdensmål arrangement d. 30 på Store Torv og et debatpanel d.2. på DOKK1. Vi deltog i begge arrangementer, men der var ikke så meget plads til at få sin stemme hørt. Ellers var vores plan at slå pavillionen op hver dag i Rådhusparken.

D. 30. slog vi det lille bord op på Bispetorv og pyntede biksen, så godt vi kunne. Det var et supergodt spot, lige overfor FNs fine telte, der forsynede os med gratis kaffe (tak for det!). Der kom mange mennesker forbi og vi nåede at dele en masse flyers ud, så vi fik lavet noget fint outreach denne dag.

Kl. 17.30 skulle en eller anden kendis snakke, men der var ikke rigtigt nogen scene. Det undrede jeg mig lidt over, indtil der kom en lille lastbil, som faktisk indeholdte scenen - man skulle bare slå sidene op og vupti!, der lå en scene indeni! Gutten gav en fin tale, men der var desværre ingen mulighed for interaktion.På et tidspunkt kom en ældre, vrissen gut hen til bordet og tog en af de flyers, der lå foran... “Hm, Extinction Rebellion... Er det jer!?”. Der blev jeg straks nysgerrig! “Jaså, hvad, har du hørt om os?”. “Jeg var i min lastbil på havnen tilbage i juni, jeg arbejder ikke på oliehavnen, men blev fanget i trafikproppen alligevel.”... Åhå! Han er snakkesalig, han fortæller, han sympatiserer meget for vores sag, men er dog uenig i metoden. Jeg finder hurtigt ud af, at han har tydeligvis et beef mod personbiler, han fortæller om den nye indretning på Møllevangs Allé [det kendte jeg ikke til, jeg tjekkede det forleden dag, og rigtigt nok, dér er der et tosset forsøg: at lave hele strækningen mellem Paludan Møllers vej og Viborgvej ensrettet med en delebane for cyklister og biler!! Der vi jeg aldrig tør at cykle i dagtimerne, det er helt sikkert!!]. Superfed snak i ca. 10 minutter, han ender samtalen med en (måske lidt?) ildevarslende “Jeg holder øje med jer...”. Hvorpå han forsvandt.

Om søndagen gjorde vi, som vi aftalte: vi slog vores lille pavillion op i Rådshusparken midt i Street Art-udstilingen!


Vi var der ved en 12-tiden og fandt hurtigt ud af, hvor pavillionen skulle stå - faktisk lige overfor det sted, hvor vi holdte Park-aktionen tilbage i marts! Det var tæt nok på vejen med en masse tilgang, helt perfekt! Jeg finder en stikdåse lidt længere hen og trækker diskret en kabeltromme under træet, nejs, nu har vi strøm til min truede-dyr PowerPoint!

Det er superhyggeligt, der kommer nogle nysgerrige folk forbi, så fyrer vi vores pitch af og deler flyers ud. På et tidspunkt stopper et ægtepar op, så jeg tilbyder dem et æble eller kiks og en flyer... “Extinction Rebellion... Hm, det er jer, I er jo hardcore!”, siger konen. Der går et splitsekund, så svarer jeg: “Jo, vi er hardcore, men vi er flinke!”, mens jeg rækker et æble ud. Hehe, fedt nu har vi et nyt slogan! (og tak fremmed kone! :)

K. går nu rundt og deler flyers ud til forbipasserende, mens jeg sidder med C. og snakker fra bordet. Jeg kan se K. bevæge sig mod en gruppe unge officials - dårlig plan, tænker jeg. En official varevogn havde lige kørt langsomt forbi os, og de havde tydeligvis spottet os! Og som jeg frygtede, gik der måske et kvarter før der kom en koordinator.

Hun siger straks, at vi ikke måtte være her, hvorpå jeg svarer med et kæmpe smil, at det vidste vi godt. Jeg fortæller endvidere, at selvfølgelig er vi parate til at pakke det hele sammen og smutte igen, det har vi været klare over fra starten, men det gjorde vi alligevel :) Hun er snakkesalig og føler med os og vores sag, indrømmer hun var selv gammel anarkist og kunne godt lide vores stil :) Men det var den politiske aspekt, der nagede hende, det var svært for hende at bare give os lov at stå der. Hun gik og overvejede kræftigt, men til sidst måtte hun erkende, at det var en no-no.

Da hun stod der med de andre 3 official babes, var der nu en lille forsamling foran vores bod, så mens jeg forhandlede med hende, gav jeg samtidigt min pitch til en der havde lige spurgt ind til XR. Jeg trak den så længe jeg kunne, men til sidst kunne jeg mærke hendes utålmodighed, så pikpakkede vi i en fart og forsvandt igen - vi formåede alligevel at have vores bod stående i over 3 timer!

De andre dage var vi mindre til stede og delte lidt flyers i byen, som vinden blæste. Vi havde også noget andet vigtigt under opsejling, nemlig vores første Critical Mass!


Gratis bistand

Lol! I denne måned fik jeg udbetalt bistand, på trods af, at jeg havde ikke søgt noget!

Tak for det, Aarhus Kommune! Så er de næste to husleje i hus, oprør for fulde hammer! :D