Blog

Rebelsk lørdagshygge

Så var der spontan havehygge i lørdags! Det blev aftalt ved gårsdagens havefest, hvor en ivrig rebel var kommet i gang med at male et banner, men nåede ikke det hele og vil gøre det færdigt dagen efter...

Vi kom så småt i gang ved en 13:30-tiden og efter lidt bøvl med vejret blev det hurtigt til to bannere og 50 håndskrevne plakater!


Mens jeg var i gang med at lave plakater i skyggen...


... lavede en anden rebel sit banner færdigt...


... og byggede endda ét til!!


Klokken var ikke så mange, da vi var tilfredse med dagens kreative output, så besluttede vi os for at tage rundt i byen og sætte plakater op med det samme!

Første stop på turen blev selvfølgelig Godsbanen! :)


Yes! Vi har vores helt egen tavle ved den østlige indgang i Sonnesgade!


Vi fik lov til at bruge plakatstandene på X, nejs :D


... og også indenfor A-huset, fedt!


Så cyklede vi videre til Vestergade...


... ved krydset Vestergade/Guldsmedegade...


... og en lille hilsen til banken :D


Væggens farve ved Telefonsmøgen matchede plakaten, så kunne vi bare ikke lade være!


... og så på Strøget...


.. gjorde vi det klart og tydeligt, at vi var på officielt XR-business! :D


Rådhuspladsen var selvfølgelig et oplagt sted, så fik de nogle stykker :D


Ved Norsgade (ja, hej, venner i baggrunden til højre! :D )...


Selvfølgelig var vi også forbi Sjællandsgade og lappede en af Thomas’ gamle plakater...


... og måtte berolige en øgade-boer, ved at forklare, at vi ikke lavede hærværk - tværtimod!


Og en anden hilsen til Thomas lidt længere oppe ad Sjællandsgade... Sry! Vi havde ikke flere Århus-plakater, men vi kommer tilbage med nogle en af dagene!


Til sidst Mejlgade lige før det blev mørkt!


Vi afsluttede turen i Latiner Kvarteret og den sidste dokumenteret plakat blev sat op i Mejlgade kort før mørkets gennembrud.

Det var da en dejlig måde at tilbringe sin lørdag på, jeg har på fornemmelse, at jeg kommer til at gøre det igen i den nærmere fremtid!

Nå, ja, og så har vi også ca. 2kg syltede brombær som ekstra udbytte for dagens indsats - der ligger et glas i køleren i haven ;D


… og så fik man en bøde...

... for at cykle over for rødt!!

Ægte! Og værste af alt, det skete det meste åndssvage sted, man kan forestille sig at få en bøde som cyklist: krydset Søndergade/Østergade... Ja, nemlig, den ensrettede gade, der krydser Strøget! Lol! Jeg havde bare ikke set, at der var en politibil lige bagved mig!


Helt ærligt, tænk at få en bøde for at cykle over for rødt her!


Jeg bliver overhalet af politibilen lidt længere nede ad gaden, ved indkørslen til P-huset. Der standser bilen og en betjent kommer ud. Jeg hilser pænt og spørger, om der er noget i vejen... Ja, det var der... Jeg havde lige cyklet over for rødt! Årh, sht! Jeg skulle lige tænke mig lidt om, og ja, sandt nok, jeg havde lige ‘glemt’ at standse for rødt over det tomme Strøg. Jeg er bustet, indrømmer jeg blankt til betjentene - makkeren er nu også steget ud af bilen, han står lidt til side og betragter for det meste (jeg genkender ham straks, han var på en af vores blokader på Oliehavnen sidste år, men han siger ingenting, lol).

Betjenten nævner, at der er mange mennesker ved krydset, der så hændelsen, derfor er de i hvert fald nødt til at stoppe mig og tage en snak med mig. Han beder om at få noget id, jeg rækker ham mit sygesikring. Han siger, at de så godt, at jeg havde sat farten ned og så mig for, at jeg orienterede mig rigtig godt, inden jeg cyklede over - kort sagt at jeg var vist en forsvarlig cyklist. Men der var lige den der med det røde lys! Betjenten virker ikke særlig indstillet på at give mig en bøde. Vi sniksnakker, mens han tjekker mig på sin lille pda.

Men mens han undersøger ladcyklen, kommer han med en bemærkning om, at hvis jeg fik en bøde, vil det sandsynligvis ikke ændre på mit adfærd. Det kan jeg kun svare ærligt på! Jeg fortæller, at det er ikke systematisk, at jeg cykler over for rødt her - men det sker alligevel tit, og jeg er ikke alene om det, hvis ikke de allerede var klare over det. Jeg plaprer om cykelkultur, at der er mange steder i byen, hvor folk er lalleglade med de røde lys og at det er en af de gråzoner... Hehe, så nævner han, at han er cyklist selv, men stopper altid for rødt! Damn!

Så gentager han: “Er det så korrekt, at selvom du får en bøde, så vil du fortsat cykle over for rødt?” - “Ja, det er jeg bange for, desværre.” Han får mig til at bekræfte, at jeg erkender tiltalen og taster det inde i sin dims. “Nå, men så giver du mig ingen valg, jeg er altså nødt til at sigte dig, du får en bøde!” Bum!



Sådan ser bøden ud, hehe, den skal jeg nok prøve og få nedsat! :D


Ikke særlig snedigt, I know, havde jeg prøvet lidt hårdere, kunne jeg måske være sluppet for den! Men så nu ved jeg det, man kan godt få en bøde, for at cykle over for rødt! Og det koster en tusse skal jeg hilse og sige! :D