Blog

23/04/2019: Borgermødet i Viborg

Jeg hørte nogle rygter et par dage forinden, at noget spændende kunne ske i Viborg meget snart... 

Jeg får en besked af A. dagen før, hvor hun forklarer om et borgermøde i Viborg (jeg havde godt hørt om det i forvejen) og at XR skulle deltage - og ikke aktionere. Hun tilbyder mig at sende K.s telefonnummer, det behøver hun ikke, jeg sender hende en mail med mine kontaktinfo. K. ringer senere og forklarer stort set det samme som A. - men bilen er fyldt op, æv!

Dagen efter ringer E. kl. ca. 16.45 og fortæller, at der nu er en ledig plads i bilen [i går snakkede K. om at sige til J., hun ikke behøvede at komme med, jeg bad hende om at lade være, hvis det var det, de havde afalt], så hvis jeg stadig gerne vil med, så var der afgang om ca. 10 minutter!

Fåk! Jeg sidder på tønden, har haft en lang dag, havde lige fået en lille en og var klar til powernap... Damn! Mens jeg snakker i telefonen, hiver jeg min mønt op af lommen, tænker “Pile, j’y vais, face, j’y vais pas”, kaster mønten og kigger. Ok, face, j’y vais pas. Men jeg fortalte om det i telefonen til E. samtidigt og min hjerne oversatte “Plat, jeg kommer!”! Hm. Lingvistisk forvirring.

Whatever, nu har jeg sagt ja - tjo, nu kan jeg endda flashe min ‘Anhold’-trøje lige i fjæs på Lilleholt! :)

Bum, jeg skifter hurtigt tøj, tager ikke rigtigt noget med og ræser ned til min cykel, direction: le rendez-vous [jeg ved, han kommer fra Ringvejen, derfor aftalte jeg med ham, at han skulle bare dreje ind til venstre ad Søren Frichs vej og afvente ved krydset]. Når jeg når frem, holder bilen selvfølgelig på modsatte side på Ringvejen ved broen! Skidt pyt, jeg går med min cykel over krydset - der er superlang ventetid og vi har travlt! Inde i bilen og afsted i den røde Tesla [jeg minder hurtigt, at derinde skal man ikke snakke for konkret om aktioner mm.].

Undervejs bliver der snakket om døde babyer og andre aktions-lignende ting - så noget er planlagt alligevel!! Jeg melder klart ud, at jeg ikke har i sinde om at lave noget med døde babyer [jeg havde ikke set dem før, de var faktisk vældig fede efterhånden :)].

Vi når frem ca. 15 minutter før mødets start, så vi har tid til at stille vores grej og kigge os lidt rundt inden det går løs. E. formår at hijacke en af mødets opstillede info-iPads og åbne XR-siden med logo i en ny fane :)

Der er ca. 15 store 10-pladsers bord stillet i det store rum, alle fuldt forsynet med vand, kaffe og kage. Vi bliver enige om at sprede os så meget som muligt, en rebel per bord, så vi kan nå ud til de fleste. Jeg tager Bord nr.2 - lige foran taler-bordet. Jeg kan ikke helt se herfra, hvor de andre fire har sat sig, der sidder vist nogle ved de bagerste bord.

Jeg er den eneste, der sidder her - jeg tager en vand og en kop kaffe, så kommer der en gut, som spørger, om han måtte sidde her. Det var han da vældig velkommen til, værsgo’! Den første række  er den bedste række, ikke? Vi falder hurtigt i snak sammen, han er ganske enig med min pitch og bekendtgør på et tidspunkt, at han er medstifter og formand for Danmarks Anarkistisk Parti! Lol! Så tager jeg jakken af og spørger, om han havde noget imod min trøje - det havde han bestemt ikke, tværtimod!

Jeg kan se chokerede blikke fra Bord nr.1 (til venstre for os, Hr. ministerens bord med håndlangere) og Bord nr.3 (til højre med den lokale Viborg-mafia med Wilbæk i spidsen[AFAIR])... Hehe, god start :)

Så er vi i gang, TV-værtinden (Gunhild-et-eller-andet med stor røv og store patter) indleder med sine lykkepille-øjne og fake-smil, det her bliver rigtig hyggeligt, vi kommer til at have det sjovt i aften, super pædagogisk intro!

Først får Wilbæk ordet og ævler løs om kunstig intelligens - den fattede jeg ikke rigtigt. Skomager, bliv ved din last!

Så kommer Klimarådet med Jakob Søbygaard, der viser en hypotetisk graf for at illustrere forskellen mellem en blød, gradvis omstilling fra 2020 til 2050 (deres/regeringens forslag) og en mere drastisk overgang (med start i 2040 i eksemplet). Fåk! This one was simply an insult to anyone in there with more than 2 neurons in their brains!!! Og ingen sagde noget... Plus, jeg havde meget lyst til at afbryde og påpege, at datoerne var forkerte. Til venstre burde der have stået 1992 - året for Rio-konferencen, og datoen for et drastisk knæk nedad burde være 2020... Jeg holdte bare kæft og observerede videre.

Så kom Lars Chr. oppe for at tale. Han har direkte øjenkontakt med mig flere gange, mens han introducerer sin klimalov. Min tilstedeværelse alene gør ham tydeligvis urolig, hele aften - nejs :) 

Blablabla og så er vi gang med den første opgave til gruppearbejde. Den ældre gut, der var kommet for sent og havde sat sig ved siden af mig smuttede over til ministerens bord - og spurgte, om vi vil med, der var et par ledige stole. Et blik mellem min makker og jeg gav hurtigt svaret, nej tak! [E. forsøgte flere gange i at få mig til at skifte bord, det var dumt at blive siddende der, hvor jeg sad, fordi min makker var allerede enig... Jeg valgte at blive der alligevel.].

Der var penne og papirer, man skulle komme med nogle konkrete tiltag, der kunne gavne miljøet. S. [min sidemand] rantede løs i hele debat-tiden om at afbrænde bildæk, at det er noget svineri, det er et privatfirma, der granulerer dem og scorer kassen med statens ‘grønne belønning’ (kan ikke helt huske, hvordan han udtrykte det, anyways, jeg kunne fornemme, at han nærmere havde et beef mod det firma, der gjorde det i Viborg) - vi snakkede sammen senere om en mulig aktion der på et tidspunkt, til opfølgning?

Whatever, det er sådan set det, vi var noget frem til i de 20 minutters snakketid. Der skulle i øvrigt udpeges en bordformand, det blev enstemmigt vedtaget (S. og mig!), at jeg skulle tage den.

Nu går trunten rundt med sin mikrofon og beder bordformanden ved det ene bord, om at sammenfatte, hvad de var nået frem til. Vi hører en, to, tre bordforM/K og lige pludselig er der en, som har en diskurs, der kun kan komme fra en XR-rebel! [Det viste sig senere, at sefføli’ var A. en rebel fra Kbh-gruppen, og A. var der osse! Så var vi mindst 7 rebeller der!!].

Nu er der tid til en pause, jeg prøver at komme ud for at ryge en smøg, men så falder jeg i snak med E. og flere hen ad vejen, så jeg når det ikke alligevel [Hehe, der kom en to-tre gutter i pausen og spurgte ivrigt, hvor jeg havde trøjen fra :) Så bortset fra nogle sure blikke, det eneste feedback jeg fik på den var positivt - tak Rikke! :)].

I anden halvdel kom en 18-årig Nikolai fra UngKlimarådet, 9900 represent! Not! En ung mand knap tyve år gammel, som allerede ved alt om alting gør mig faktisk lidt bekymret - det synspunkt deler min nabo nok også, når han højlydt udråber til knægten: “Anarki eller kaos!!!”. Gutten lader som ingenting og fortsætter. Tjah, når forandringens vinde blæser, kan man åbenbart også rejse sig og prøve at skrige dem væk!

Anyhow, nu kommer vi til anden gruppeopgave (og sidste? Det tror jeg faktisk!), om Danmark skulle være foregangsland og superambitiøs (som Lars Chr. og kumpaner gjorde sig umage i at understrege flere gange igennem aftenen, lol!). Der skriver jeg bare løs: afskaf pesticider, afskaf kunstgødning, afskaf reklamer, afskaf mærketøj/mærker og en snes andre (som jeg ikke kan huske, shit, should’ve documented it!). S. er med i processen nogle gange, andre gange ikke. Jeg sender en sms til E. og K. [fumblede hendes nr., så hun fik den ikke :(] og siger, de skal skrive XRs krav - efter jeg gjorde det selv :)

Så er tiden nu inde for at høre den næste runde bordforM/K, trunten går rundt igen, men denne gang ender hun tit med selv at komme med hendes egne konklusioner: “Og så mener Bord X, at blablalbla... og dit og dut og dat, men de mener helt sikkert dyt”.

Jeg har totalt glippet tiden på denne her, så husker jeg ikke helt præcist hændelsesforløbet - der var i hvert fald et par rammende indslag, først fra A., der fik Lilleholt til at erkende, at vi står i en meget alvorlig klimakrise, dog uden at have nosserne til at svare præcist på alvoren af graden fra 1 til 10 - jeg husker ham sige, at den er mindst på en 8’er... (æv, spurgte E. efterfølgende, han fik ikke optaget det!!). Jeg kiggede Lilleholt uafbrudt direkte i øjnene under hele forløbet, jeg kunne se sveden trille ned på hans pande [ja, sry, I know, jeg burde have støttet den anden rebel mere højlydt med hans 1-til-10 skala!]. Anarkisten ramte også et ømt punkt, da han sagde til ministeren “Du er i lommen på storkapitalen, din ussel forræder!”. Sidste incident var tæt på mødets slutningen, da A. rejste sig op og begyndte at råbe, at millioner vil komme til at dø - han havde ret, men hans tale kastede en pinlig tavshed over hele forsamlingen, shit! Lilleholdts håndlangers bemærkning (“Du er jo bindegal!”) er desværre nok det, folk husker fra denne incident.

Nå ja, og det var faktisk ikke helt slut for mit vedkommende, fordi efter mikrofonrunden var over and out, var jeg lidt forundret, da vores bord havde endelig slet ikke fået noget taletid. Tough titties, livet er surt.

Ærligt talt kom det faktisk heller ikke helt bag på mig. Altså anarkisten havde selv taget friheden i at udtrykke sine meninger - men han var altså heller ikke helt bordformand, vel? :) Og det kunne argumenteres at ham, der sad hele aften overfor Hr. ministeren i en ‘Anhold Lilleholt’-trøje og kastede trodsige blikke ad manden, havde givet sin mening til kende.

Alligevel kunne jeg ikke lade være med at føle mig provokeret, da trunten stod lige bagved mig (eller i hvert fald føltes som, det var svært at sige med alle de højtalere og uden at vende mig rundt) og fyrede en “...og nu har vi hørt fra alle bord!”, så rakte jeg straks hånden op! Lilleholt var begyndt at runde af og i de ca. 2 minutter, han ævler løs, har jeg stadig direkte øjenkontakt med ham, mens jeg har hånden helt oppe i bærret på ham!!

Han slutter af, der klappes, jeg vender mig rundt og ser, at folk er begyndt at rejse sig og smutte. Æv, hvad! Så meget for et demokratisk borgermøde, lol! Flot forestilling Lars Chr. & Ko.!! Og tak for at bekræfte, at det er useless at forsøge at få sin stemme hørt på demokratisk vis!

Nå, jeg bliver siddende lidt, håber måske lidt, at Lilleholt kommer forbi og siger noget… Hovrfor skulle han nu det? Han leverede et flot show, og han er nok klar over, hvorfor jeg mener, han burde anholdes, den lille grisebasse!!

Heldigvis er der en tredje, mere opløftende akt... De døde babyer! De andre var gået ud ca. 10 minutter før modets slutning for at opstille 2 flyvedragter fyldt med hø, med huer og støvler på og blomster og kranse med lys rundt om dem. Med nogle flag og bannere havde vi en lille hyggelig happening!

Vi stod udenfor ca. en time og sludrede med de lokale borgere, superhyggelig afslutning! Vi fik kontakter i både Viborg og Haderslev, spændende!

Jeg nåede lige at fyre en “Hvad synes du om trøjen, Lars Chr.?”, da han kom ud af huset. “Ja, den kender jeg godt, den blev lavet for 20 år siden!”. Hehe, nejs, han kunne i det mindste huske det :)

Alt i alt en god aften, jeg er bestemt tilfreds med min indsats - selvom jeg kunne have kæftet lidt mere op. Taget i betragtning, at jeg joinede på denne måde i sidste øjeblik var nok med til, at jeg ikke var helt forberedt mentalt (jeg anede f.eks. overhovedet ikke, hvad jeg skulle sige, da jeg rakte hånden op til sidst! Men nu ved jeg det ["Vil du huskes som skurken Lilleholt? Eller som superhelten? Valget er dit. Erklær klimaundtagelsestilstand nu!”]. 

Bum. 1000XP i ministerhandling! Og lvl-op, tak! See you next time!


PS: https://givklimaetlov.dk/ er nu lukket!! Lol!


Tilløk mæ æ føsdau, Margrethe!

Det var oplagt, at give Dronningen en lille gave i anledningen af hendes 79-års fødselsdag. Jeg havde nævnt muligheden om at gøre det, som jeg beskriver nedenunder, ved flere møder op til dagen, men fik desværre ikke så meget opbakning.

Takket være en søvnløs nat dagen før, fik jeg lavet en lille video, som jeg uploadede kl.6 på dagen. Inspirationen kom fra en video af Roger Hallam, hvor han hævder, at han præsenterer den vigtigste graf i menneskehedens historie (den viser iskappenes hastige smeltning). Jeg er uenig og valgte derfor en anden graf, som jeg mener er endnu vigtigere, da den viser klart mange af de ting, vi argumenterer for i XR, og delte det med Dronningen.

Min plan var at skrive linket ned på et banner og dukke op der, hvor hun vinker fra  altanen. Eneste hik var, at jeg havde glemt, at hun var på Marselisborg Slot denne dag! Det gik først op for mig senere på dagen, æv, der var det for sent! :(

Til dem der ikke gider klikke på linket, her er udskriften af den tale, som var min gave til Dronnigen:


“Kære Margrethe,

Tillykke med de nioghalvfjerds år!

Jeg tillader mig at lave denne lille video som personlig fødselsdagsgave til dig pva. Extinction Rebellion Danmark: den vigtigste graf i menneskehedens historie! (lille sidespor, jeg tillader mig også at være på dus med Dem, det føles mere naturligt på dansk (aurais-je dû m'exprimer en une autre langue, votre majesté, je vous aurais alors volontiers vouvoyé). Så ja, tak for grafen, men hvad handler det her endelig om?

Som du kan se, viser grafen verdens samlede energiforbrug siden 1992, fordelt i forskellige resourcetyper. Ja, jeg må nok indrømme, det er en temmelig kedelig graf. Både i den forstand at den viser en kurve, der går støt opad, men også fordi den viser, at menneskeheden bruger flere og flere resourcer - tja, endda flere end nogensinde.

Grunden til, at jeg kalder den 'den vigtigste graf' er fordi, man kan udlede en masse kendsgerninger fra den - både omkring fortiden, nutiden og fremtiden.

For det første blev FNs klimakonference afholdt i Rio i 1992, hvor repræsententer fra 178 lande forpligtede sig til at gøre noget for klimaet og fremtidens børn ved at indføre 'bæredygtig udvikling'. Ud fra grafen kan man tydeligt se, at verdens energiforbrug i 1992 bestod hovedsagligt (ca. 85%) af fossilbrændstof (dem der er i grå, rød og grøn farve). Kigger man på forbruget i 2017 er forholdet sådan set uændret, stadig 85% af verdens energiforbrug hviler på beskidt energi - og forbruget af kul er næsten fordoblet i samme periode!! Så har vi vores kendsgerning nr. 1: der er på verdens plan ingen politisk vilje overhovedet til at forandre noget som helst. Det kan man heller ikke være et eneste øjeblik i tvivl om, når man kigger på hvordan Lilleholdt håndterede Dansk Klimalov Nu.

Det næste, grafen viser, er tendensen (som tidligere nævnt) til et øget energiforbrug på verdens plan. Det er nu hvermandseje, at planeten har begrænsede resourcer. Hvor smart er det lige, at forvente at vækst fortsat vil ske under disse præmisser? Og der har vi kendsgerning nr. 2: menneskeheden er i gang med at udsuge jorden for alle resourcer og det kan kloden bare ikke bære.

Og så kommer vi det mest interessante... Du havde nok allerede lagt mærke til det, ja, kurven går nedad fra ca. slutningen af 2007 indtil begyndelsen af 2009 - og ikke bare lidt, men betydeligt meget. Sefføli' skal man ikke tænke længe, før man finder frem til forklaringen: Finanskrisen i 2008! Vi ved, at overforbrug i vores vestlige samfund bærer en stor del af ansvaret for klimakrisen. Og i 2008 skete der et fald i verdens energiforbrug i stor stil. Og der har vi kendsgerning nr. 3: selvom det var et uheld, kan man knække kurven og sænke verdens vilde forbrug! Kan det ske ved et uheld, så kan det sagtens lade sig gøre med vilje! Hov, og forresten, hvornår tror du, den næste finanskrise rammer verden?

Så for at komme til sagen, er vi i gang med at skabe den værste tænkelige fremtid for de kommende generationer - vi ved faktisk ikke engang med sikkerhed, hvad der kommer til at ske, men der er i hvert fald allerede fremsat en del skræmmende scenarier - og de fleste vælger at lade som ingenting. Klimaforandringerne er her og udvikler sig hastigt. Det er på tide, at se sandheden i øjnene og erkende, at vores generation har svigtet fremtidens børn. Men vi kan stadig nå at gøre en forskel, hvis der handles nu.

Og derfor min noget utraditionelle henvendelse. Jeg bønfalder dig om at træde offentligt frem og omgående erklære klimaundtagelsestilstand i Danmark - vi har længe haft tradition for at være foregangsland på en række områder, nu forude for mørke tider har vi igen muligheden for at vise vejen frem og inspirerer verden til at gøre det rigtige.

Og igen tillykke med fødseldsagen - jeg håber den bliver god, på trods af denne knap så munter gave!

Med den allerkærligste hilsen.

ADM pva. XR Arhus.”


Kilden til grafen: https://www.bp.com/en/global/corporate/energy-economics/statistical-review-of-world-energy.html

Ministeriet for Skattejagte

For at gøre det sjovere og mere spændende for de nye rebelspirer - og naturligvis sjovere for mig selv :) - tog jeg initiativet, om at arrangere et par skattejagte i løbet af senvinteren/foråret.

Underholdning var selvfølgelig hovedformålet med øvelsen, men den var også tiltænkt som et strategisk redskab, ved bl.a. at give folk grund til at udforkse og (gen)opdage byen og byrummet - det er helt sikkert en god idé, at kende byen udenad, før man kaster sig ud i et oprør, især når man ikke helt kan forudsige konsekvenserne...

Under alle omstændigheder valgte jeg noget nemt (syntes jeg i hvert fald!). Ugerne forinden havde jeg klistret en masse mini-klistermærker i alle mulige farver på byens mange lygtepæle m.fl., hvilket gav mig idéen om at udnytte regnbue-symbolet som røde tråd.

Med et par oplagte steder allerede i tankerne, begyndte jeg hurtigt at eksperimentere med nogle prototyper med 8-9 forskellige farver (de to ved krydsene Ndr. Ringgade/Nørrebrogade-Randersvej og på Harald Jensens Plads endte med at være decoys - igen med en fed strategisk vinkel, dvs. lære om muligheden for at skabe afledninger).

Kort efter fik jeg samlet flere enkelte ark i farvenuancer, som jeg ikke havde i forvejen, så dem tog jeg med for at lave 13-farvede regnbuer!!

Den første skattejagt blev annonceret på Slack, men der var desværre ikke ret meget respons, så jeg prikkede til folk selv, hver gang vi mødtes ugerne efter. Og selvom jeg opfordrede dem hver gang til at gå på opdagelse, var der stadig ingen bud - og derfor ingen vinder - den aften vi fejrede vores første anholdelser! Så afslørede jeg de 3 location og grunden til jeg valgte dem denne aften.Det første sted var sååå oplagt! Selvfølgelig tænker de fleste på AROS, når de bliver spurgt, om at forbinde et sted i byen med en regnbue! Mange fortalte mig også efterhånden, at de havde skam tænkt på det! Men så kunne de ikke komme i tanke om flere fysiske regnbuer i byen og droppede jagten! Jeg synes ellers, de fingerpeg jeg gav på Slack var fornuftige...Jeg var lidt skuffet, at ingen havde tænkt på det næste sted... Men når man tænker regnbue i dag, kan man (jeg?) ikke lade være med at forbinde det med LGBT’er. Så den anden skat var simpelthen begravet ved Café Sappho!Til sidst havde jeg valgt et sted, som mange efterhånden sagde “Nååå!” til, men som ikke var så oplagt igen... Sry, folks! Og plus, caféen har været lukket igennem hele den tid, jagten stod på, så klart var der ekstremt få chancer, for at nogen fandt skatten!

Men jeg var stadig lidt sulten, efter jeg gav præmien væk til vores 13 tapre klimahelte!

Siden vi erklærede oprøret foran Rådhuset, har jeg været forbi stedet ca. dagligt-ish, for at klistre et lille XR symbol på gelænderet lige udenfor hovedindgangen - for at markere, at vi er stadig aktive. Og denne counter brugte jeg så, som den næste skattejagt!

Samme historie igen, jeg poster på Slack, opfordrer folk til at deltage, men ingen er rigtigt game... Æv! I takt med at jeg begynder at glemme at opdatere min Slack-post (så folk ikke bliver ved med at se den og glemmer nok om jagten), bliver mine svar på nettet mere og mere ubehagelige (f.eks. “I finder ikke svaret på jeres device, folks!”). Sådan røg desværre denne jagt - og hele tankeeksperimentet om at leve i en verden, hvor der var et Ministerium for Skattejagte!!*edit* (counteren står der stadig i dag d.20/09/19 hej Mellemfolk!)Aprilsnar!

D. 29. postede jeg 3 enkelte spørgsmål på Slack i forlængelse af underskriftsindsamlingen - både for at tilfredsstille min egen nysgerrighed, men også for gennemsigtighedens skyld! i) Hvor mange akademikere havde skrevet under? ii) Kunne man evt. få listen at se? og iii) Hvem fører korrespondancen fra protonmailen? [Nr. 1&2: jeg er især nysgerrig, om Aarhus giver igen Kbh baghjul :) og nr. 3 fordi jeg går ud fa, denne person er også på Slack og har fulgt med i udvekslingen der - nu igen er jeg stadig pænt harm over det afslag, jeg fik (jf. ‘kun affilierede’-mail), så der er klart nogle ego-issues der, men ikke kun det, vil jeg mene...]

Der går flere dage, uden at nogen reagerer på det - på trods af, at dem der har været involveret, har også været aktive på Slack - dog ikke på den tråd, der omhandlede støttebrevet. Mystisk tavshed. De er jo online. Pinligt.

I går (d.1., måske var det en aprilsnar?) fik jeg en PM af R. (dansk navn, så dansktalende formoder jeg), hvor der stod: “Hi. How did you get Eske to sign. Could be nice to have his brother too. We’ve got 42 signatures and hope to reach 50.”. Bum. Så, udover det, at jeg generelt ikke bryder mig om, at få et spørgsmål tilbage som svar på mit, er der også et par småting, som jeg er ikke særlig tilfreds med. For det første svarer vedkommende kun på ét spørgsmål! Jeg kan gætte mig frem til, at det er den samme person, der står bag protonmailen (men hvorfor så skrive på engelsk??), men listen kan man ikke få at se (så kan jeg f.eks. ikke se, om der mangler nogen fra IKK eller om Finn har fået min besked... Nu er fristen åbenbart d. 15., så måske kan jeg kigge forbi ham en dag).

Hvorfor sende mig en PM og ikke svare på det offentlige forum, hvor spørgsmålet blev oprindeligt stillet? Ikke for noget, men det her virker lidt for hemmelighedsfuldt - især når vi snakker hele tiden om, at vi skal være åh så gennemsigtige! Hvis ikke vi kan formå, at gøre det internt i gruppen, så har jeg svært ved at tro, at vi kan gøre det i bredere kredse! [For en god ordens skyld videresender jeg også korrespondancen til 2 andre rebeller, jeg stoler på]

Haha, nu har jeg også postet links til bl.a. 4 bøger, som jeg mener, flere vil synes er temmelige relevante/interessante (og det synes jeg selv, derfor deler jeg links til bøgerne!), og nu en uge senere er der ikke kommet en eneste reaktion på det, ikke et eneste download fra de links! Nedslående. Hvordan i alverden skal vi kunne få fælles fodslaw, hvis ikke vi er på samme bølgelængde?!? Viden er fåkking magt!

...Skattejagten er der heller ingen reaktioner på...

Så, det jeg har nu, er en, der rækker mig to fåk-fingre lige op i fjæset (lalala, du må ikke være med, men, kan du gætte, hvem jeg er?). Gruppen er åbenbart ligeglad med, hvad jeg bidrager med, temmeligt deprimerende. Jeg overvejer kræftigt, at slette min bruger på Slack i protest. Men i lørdags opdagede jeg, at det slet ikke var muligt! Hm, det er vist tid til at tage en pause... Jeg melder det ud på Slack med et link til Rollins’ Disconnect - jeg trænger virkeligt til at trække stikket ud lidt... Det gør jeg så.