Blog

Om dimser og internettet

For en 5-6 år siden gik det op for mig, at jeg havde glemt de fleste af mine kodeord - som konsekvens af cookies, det er så dejligt belejligt, at få maskinen til at huske for en! Men samtidigt skræmmende.

Jeg har siden hentet alle mine passwords og aktivt sørget for at genmemeoriseret dem. Nu hver gang jeg skal bruge nogle ‘tjenester’ på nettet, så logger jeg på manuelt og starter en ny session, for hver ‘tjeneste’ jeg besøger - for nogle år siden læste jeg om, hvordan fbs algoritmer er bygget til at snuse i folks privatliv, især med andre sociale medier, mails mm.

Det er det du render rundt med i lommen af resourcer, der aldrig kan erstattes.

Internettet var et sikrere og rarere sted for 20 år siden.

The internet 2000: Free flow of information

The internet 2010: Ads with surveillance

Der stod jeg af.

Vi mødes på pubben

Det er onsdag eftermiddag, der er klimastrejke, og der er lidt koldt, at stå ude foran Rådhuset med de ca. 100 andre, der mødte op.

Jeg får besked om, at andre rebeller var tilstede og skulle snart til at mødes på pubben lige ved siden af. Nejs, det vil jeg gerne med til :)

Vi er en broget flok på 7-8 mennesker, jeg kender et par stykker i forvejen, de andre unge har jeg ikke mødt før. Efter et par øl beslutter vi os for at starte en lokal XR-gruppe i byen, vi tildeler roller med henblik på at få et nyt info-møde på plads så snart som muligt. Jeg skal være med til at lave flyers, spændende!