Blog


Et vildere panteeventyr...

På vej hjem efter en bytur i lørdags lagde jeg mærke til en bunke sorte affaldssække fyldt op til renden ved busstoppestedet ved det gamle posthus i Ankersgade. Man kunne se lidt igennem nogle poser, og de var tilsyneladende fyldt op med kola flasker og dåser, man kunne endda se pantmærket på nogle af dem. Jeg tænkte, dem kan jeg hente senere, gider ikke helt slæbe 6 skraldeposer hjem nu...

Dagen efter skulle jeg til Horsens og hjælpe med at rydde op efter en firmafest, og igen var jeg i uglidelighedsmode da jeg gik forbi sækkene på vej hjem om aftenen. Det ærgede mig lidt, at jeg ikke fik det gjort, jeg tænkte, at de blev nok ryddet væk af en skraldebil dagen efter.

Men dagen efter markerede også indvielsen af den nye Arkitektskole i byen og jeg var tidligt ude for at se, om der var nogle rebeller, der havde lavet ballade. Der var der osse, dejligt :D

Men da havde jeg ladcyklen med, kiggede jeg forbi Ankersgade på vejen tilbage og uden de store forhåbninger... Men mod alle forventninger stod alle 6 affaldssække stadig dér! Et hurtigt tjek bekræftede, at de var allesammen fyldt op med pantflasker og vupti, så havde jeg læsset de første 3 sække på, og så kurs mod Fakta!

Flaskene var tydeligevis blevet forelagt et sted, da de var møgbeskidte og dækkede med edderkoppespind. De fleste var faktisk omkring 15 år gammel og i nogle af dem var der endda nogle gamle sjatter, som lignede mest en tyk, brun sirup, bvadr! Plastflaskene var faktisk blevet flade med tiden, så jeg måtte lige skrue kapslen lidt af og få luft inde i flasken igen, inden jeg kunne køre dem igennem automaten - og så fik jeg endda vabler af det!

Tre kvarter senere - og et par afbrydelser da maskinen gik i stå eller der kom nogen med en lille pose flasker - havde jeg tømt dem. Så var det afsted til Ankersgade og hente de sidste sække...


Sikken dejlig måde at starte måneden på!


I alt blev det til næsten 850,- på knap 2 timer, juhu!

Men alligevel kan man ikke lade være med at undre sig... Kan det virkelig passe, at næsten 1.000 kroner kan få lov at stå på et fortov i flere døgn, uden at nogen samler dem op?? Og hvorfra kom forøvrigt alle disse flasker? Jeg kunne mistænke nogle håndværkere, der fandt en gammel postbuds stash, der havde været gemt væk i al den tid, som de så fik samlet og fjernet - og orkede ikke aflevere dem i automaten... Go figure, det er godt nok en mærkelig verden vi lever i...

Det mest interessante skete dog, da jeg skulle indløse alle flaskebon’er. Kassedamen var helt cool og rakte mig 588,- med et smil, værsgo'. Men så jeg kunne se i køen bagved, at der var flere, der bestemt ikke syntes, det var for fedt... Igen kunne jeg ikke lade være med at tænke, helt ærligt, jeg har bare ryddet lidt op i bybilledet og få scoret nogle kontanter med i processen... Hvad mon kan der være galt med det??


Småting der irriterer mig...

... og som jeg gør noget ved!


Det har gået mig på lige siden første gang jeg cyklede forbi det skilt ved Nørreport - det stod nemlig midt på fortovet!


Bum! Så står skiltet nu på sin rette plads!


Nu er det ikke sådan, at jeg bruger det fortov til hverdag, må jeg blankt indrømme. Men det er bare tanken, at et skilt der siger forbudt for køretøjer ikke står på den kørebane, som skiltet skal forhindre sagte køretøjer i at komme på - det irriterer mig grænseløst!

Så i dag i stedet for at sidde og vente på, at lyset blev grønt, steg jeg af og stillede skiltet 5m frem lige ved fortovskanten, så det ikke forstyrrer de mange cyklister og fodgængere, der går forbi her hver dag. Og nu stikker skiltet nok ud på kørebanen, så det rent faktisk forhindrer biler i at køre igennem :D

Og så fik jeg en meget bedre dag - og mange andre håber jeg :D


Rebelsk lørdagshygge

Så var der spontan havehygge i lørdags! Det blev aftalt ved gårsdagens havefest, hvor en ivrig rebel var kommet i gang med at male et banner, men nåede ikke det hele og vil gøre det færdigt dagen efter...

Vi kom så småt i gang ved en 13:30-tiden og efter lidt bøvl med vejret blev det hurtigt til to bannere og 50 håndskrevne plakater!


Mens jeg var i gang med at lave plakater i skyggen...


... lavede en anden rebel sit banner færdigt...


... og byggede endda ét til!!


Klokken var ikke så mange, da vi var tilfredse med dagens kreative output, så besluttede vi os for at tage rundt i byen og sætte plakater op med det samme!

Første stop på turen blev selvfølgelig Godsbanen! :)


Yes! Vi har vores helt egen tavle ved den østlige indgang i Sonnesgade!


Vi fik lov til at bruge plakatstandene på X, nejs :D


... og også indenfor A-huset, fedt!


Så cyklede vi videre til Vestergade...


... ved krydset Vestergade/Guldsmedegade...


... og en lille hilsen til banken :D


Væggens farve ved Telefonsmøgen matchede plakaten, så kunne vi bare ikke lade være!


... og så på Strøget...


.. gjorde vi det klart og tydeligt, at vi var på officielt XR-business! :D


Rådhuspladsen var selvfølgelig et oplagt sted, så fik de nogle stykker :D


Ved Norsgade (ja, hej, venner i baggrunden til højre! :D )...


Selvfølgelig var vi også forbi Sjællandsgade og lappede en af Thomas’ gamle plakater...


... og måtte berolige en øgade-boer, ved at forklare, at vi ikke lavede hærværk - tværtimod!


Og en anden hilsen til Thomas lidt længere oppe ad Sjællandsgade... Sry! Vi havde ikke flere Århus-plakater, men vi kommer tilbage med nogle en af dagene!


Til sidst Mejlgade lige før det blev mørkt!


Vi afsluttede turen i Latiner Kvarteret og den sidste dokumenteret plakat blev sat op i Mejlgade kort før mørkets gennembrud.

Det var da en dejlig måde at tilbringe sin lørdag på, jeg har på fornemmelse, at jeg kommer til at gøre det igen i den nærmere fremtid!

Nå, ja, og så har vi også ca. 2kg syltede brombær som ekstra udbytte for dagens indsats - der ligger et glas i køleren i haven ;D


… og så fik man en bøde...

.. for at cykle over for rødt!!

Og værste af alt, det skete det meste åndssvagt sted, man kan få en bøde som cyklist: krydset Søndergade/Østergade... Ja, nemlig, den ensrettede gade, der krydser Strøget! Lol! Jeg havde bare ikke set, at der var en politibil lige bagved mig!


Helt ærligt, tænk at få en bøde for at cykle over for rødt her!


Jeg bliver overhalet af politibilen lidt længere nede ad gaden, ved indkørslen til P-huset. Der standser bilen og en betjent kommer ud. Jeg hilser pænt og spørger, om der er noget i vejen... Ja, det var der... Jeg havde lige cyklet over for rødt! Årh, sht! Jeg skulle lige tænke mig lidt om, og ja, sandt nok, jeg havde lige ‘glemt’ at standse for rødt over det tomme Strøg. Jeg er bustet, indrømmer jeg blankt til betjentene - makkeren er nu også steget ud af bilen og står lidt til side og betragter for det meste (jeg genkender ham straks, han var på en af vores blokader på Oliehavnen sidste år, men han siger ingenting, lol).

Betjenten nævner, at der er mange mennesker ved krydset, der så hændelsen, derfor er de i hvert fald nødt til at stoppe mig og tage en snak med mig. Han beder om at få noget id, jeg rækker ham mit sygesikring. Han siger, at de så godt, at jeg havde sat farten ned og set mig for, at jeg orienterede mig rigtig godt, inden jeg cyklede over - kort sagt er jeg en forsvarlig cyklist i deres øjne. Men der er lige den der med det røde lys! Betjenten virker ikke særlig indstillet på at give mig en bøde. Vi sniksnakker, mens han tjekker mig på sin lille pda.

Men mens han undersøger ladcyklen, kommer han med en bemærkning om, at hvis jeg fik en bøde, vil det sandsynligvis ikke ændre på mit adfærd. Det kan jeg kun svare ærligt på! Jeg fortæller, at det er ikke systematisk, at jeg cykler over for rødt her - men det sker alligevel tit, og jeg er ikke alene om det, hvis ikke de allerede var klare over det. Jeg plaprer om cykelkultur, at der er mange steder i byen, hvor folk er lalleglade med de røde lys og at det er en af de gråzoner... Hehe, så nævner han, at han er cyklist selv, men stopper altid for rødt! Damn!

Så gentager han: “Er det så korrekt, at selvom du får en bøde, så vil du fortsat cykle over for rødt?” - “Ja, det er jeg bange for, desværre.” Han får mig til at bekræfte, at jeg erkender tiltalen og taster det inde i sin dims. “Nå, men så giver du mig ingen valg, jeg er altså nødt til at sigte dig, du får en bøde!” Bum!Sådan ser bøden ud, hehe, den skal jeg nok prøve og få nedsat! :D


Ikke særlig snedigt, I know, havde jeg prøvet lidt hårdere, kunne jeg måske være sluppet for den! Men så nu ved jeg det, man kan godt få en bøde, for at cykle over for rødt! Og det koster en tusse skal jeg hilse og sige! :D


25/07/2020: En ret syret Moesgård

Jeg tilbragte min Moesgård-uge ved Kolding - godt nok udendørs, men ikke i viking. Så sefføli’ måtte jeg tage af sted og være med til mit 21. Moesgård-lørdag i træk!

Og heldigvis havde en nisse vist været forbi og lægge en lille gave til mig i bunden af kisten i haven! :D

Jeg ombestemmer mig og tager ikke ladcyklen og vikingeshelteren alligevel, jeg gider bare ikke slæbe på alt det lort efter de ca. 250km jeg har cyklet i løbet af ugen! Så begrænser jeg mit pikpak til et minimum: hængekøje, presenning, tæppe, en 6-pak, en banan...  og det der fylder mest, vikingetøjet!

Ankomst ca. 15:30, ingen viking i sigte... Jeg trækker cyklen langs skovbrynet og spotter straks et godt sted ved skrænten, tæt på hvor smedene plejer at holde til. Jeg finder to fine asktræer til hængekøjen, de har det fint med det, perfekt! Bum, bum, hurtig opsætning, et par uthu-runer, dejligt, nu er jeg på plads, så skifter jeg om... Sådan! Nu er der én viking på Moesgård!

Bum, bum, så har vi en hyggelig lejr på ingen tid!


Pscht! Jeg åbner lige en blå sodavand og vupti, så går jeg mig en tur! Det småregner og der er ikke ret mange mennesker her ved stranden... Et ældre ægtepar lufter en hund, tre teenagere i rollespilskostumer laver et ritual om et lille bål og en lystfisker traver mod næsset sydpå... Jeg tager trappen til pladsen, endnu færre mennesker her, tja, faktisk slet ingen! :D

Græsset er meterhøjt over hele pladsen, der er ingen kro, ingen telte, kun fugleskvirp og bølgeskvulp i det fjerne... Ved gravhøjen skænker jeg nogle dråber til forfædrene, det samme ved Ask-stenen i lysningen, hvor alt er stille og oser af fred - skovbunden er endda dækket med masser af anemoner, længe uset i denne årstid!

Nu er det vist på tide at se kamppladsen! Inden jeg når bakketoppen opdager jeg at huset er væk! Æv! Der er kommet en kæmpesten i stedet for! Hm, jeg tænker straks, kamp! Forhindringen er blevet betydeligt mindre, interessant at se, hvordan det kommer til at påvirke slagene :D

À propos kamp, så er det faktisk nu! Jeg rækker min øldåse frem og udfordrer enhver viking der tør i tvekamp! Tavshed. Jeg gentager højere. Intet. Hm, vente, vente, vente, så langer jeg en med øldåsen, sprrrt! Haha, tag den, Svipper, lige i sækken!! Hurra! Aymeric, Moesgård vinder 2020! :D

Hm, fedt nok, men nu er jeg løbet tør for øl! Så er det tilbage til lejren og bygge mig et lille bålsted!

Ved skrænten er der en masse sten og brænde, fedest! Jeg samler lystigt begge dele og indretter som det kommer. Orv, fedt, jeg støder på en større, flad firkantet sten, lige til at sidde på til aftensritualet! Men sht, den er bare alt for tung, jeg kan lige løfte den, men ikke flytte den - jeg tror vist, det er grænsen for hvad jeg kan bære! Nå, men så sætter jeg den bare på højkant og triller den hen til det vordende bålsted :D

Så har man et bålsted! Hvor hyggeligt, jeg håber, vejret holder!


Det regner stadig, alting er fugtigt, æv, nu skal der tændes bål! Jeg bygger en lille bunke med småpinde og tørre blade, første forsøg så lovende ud, men det tog mig alligevel 3 omgange, før det blev til en masse røg først, og så et dejligt bål! Hm, lovely med noget varme!

Der er nu godt gang i bålet, stenen er dejlig at sidde på - jeg smider en masse brænde på, tid til en bimble-tur! :D

Det mest oplagt er sefføli’ at lægge mit første stop på stranden lige ude foran lejren, og bum, en stor sjat til Oleg - og en laaaaang tanke... På toppen af trappen skænker jeg Walter en... En lille en til Phil foran kroen. Runden slutter af i Jydevang, og den sidste sjat i dåsen ryger til Solveig. Fordi alle de mennesker har været med til at gøre vikingeverden til det, den er i dag. Skål!

Tilbage til bålstedet, nu skal jeg have varme! Masser af brænde på igen, og vuf, så er der skruet op! Jeg stiller bananen og posen med ukendte svampe ved siden af mig. Jeg er nemlig stadig lidt i tvivl, om jeg skal smage på dem nu eller ej... Vejret er ikke det bedste, men ser ud til at holde, jeg har uld på, men er halvvåd, hm, skal jeg, skal jeg ikke, skal jeg, skal jeg ikke? Klokken nærmer sig de ti, det er begyndt at blive mørkt, plik-plok, plik-plok, nu kommer der mere regn... Thor, hvad fanden har du gang i?!?

Nu er klokken ti, fåk det! Det er lørdag aften på Moesgård, time to play! :P

Gufgufguf, lille bid svamp, tyggetyggetygge, lille bid banan, hm, nejs, det er i hvert fald ikke spidsnøgenhatte og smager bare svampet :D

Det hele ryger så smurt ned, hehe, de skulle gerne kunne ramme, lige når mørket er faldet på. En lille tår blå cola, så indtager jeg lotus stillingen-ish på stenen og venter...

Knap en halvtime senere, gab, gab, gaaaab! Der er ved at ske noget, jeg triller lidt med øjnene fra side til side, det føles lidt mærkeligt, blinkeblinke, det samme - bålet er bare rigtig smukt lige nu, men jeg kan mærke at det er nu, jeg skal over og hænge i køjen!

Og rigtigt nok, jeg er på med det samme, i det øjeblik jeg lukker øjnene (pun intended :) , så er det bare det bedste lysshow ever, med smukke, varme farver over det hele - ingen grids i lilla neonlys med det her, kun klare, rødlige-orange-gullige farver der væver sig ind i hinanden i en konstant bevægelse. Som sædvanlig (med mig i hvert fald) husker jeg kun brudstykker fra turen, ikke ret meget konkret  og bestemt ikke noget, der er nemt at beskrive med ord! Jeg var væk i en halvtime/tre kvarter, og det hele var bare så rent og livagtigt - det lignede faktisk mest en tur på dmt end på andre svampe, jeg har smagt (eller lsd for den sags skyld)!

Nu er det blevet bælgmørkt, jeg skal vist gå rundt igen, men først skal jeg hente den sidste øl i lejren. Lige når jeg nærmer mig cyklen kan jeg høre en raslen ved hængekøjen... Jeg kan se noget der hopper væk i det svage månelys, jeg kan ane, at det er en shitload strandtudser! Sht, det havde jeg ikke lige regnet med, jeg folder lige hængekøjen sammen, jeg gider ikke have sådan en med i min seng! Bum, så det er gjort, og så, videre!

Det bliver til en hurtig runde, hvor jeg betragter stilheden over pladsen - det er lidt surrealistisk at tænke, at på det tidspunkt plejer der at være den vildeste fest med hundredvis fulde vikinger!

Jeg er tilbage til bålet og har sat mig på stenen igen. Jeg får lige nogle tilbageslag en gang imellem, især når jeg lukker øjnene eller kigger inde i bålet, men nu er den store tur i hvert fald forbi. Wush! Jeg bunder min sidste øl og så er det i seng!

Lejren er virtuelt usynlig fra stranden...


Jeg sov faktisk ok, ingen tudser hoppede i hængekøjen i nat - jeg undrer mig faktisk stadig, om der overhovedet var tudser der! :D

Mums, jeg opdager lige en masse supermodne kirsebær, det er bare den lækreste morgenmad det her!

Jeg tager oppe på kamppladsen og udfordrer Svipper igen - men denne gang var han snedig og nåede at snige sig bag mig og dolke mig i ryggen!! Godt gået, Svipper! Moesgård vinder 2020 om søndagen!

Nu skal jeg altså hjemme! Jeg pakker lejren sammen og triller lige så stille tilbage mod byen - i mit vikingegrej, alt for besværligt at skifte om!

Puha! Jeg trængte til at rense sindet i den grad! Jeg havde løst efterlyst noget psykedelia i løbet af det sidste år. Men så kom det bare lige pludselig af sig selv, og på trods af at jeg var ikke specielt forberedt mentalt, var det en superdejlig tur!

Så alt i alt blev min Moesgård 2020 en ret syret oplevelse - og nu er alle andre vikingers Moesgård-streaks dermed nulstillet, yiha! Ses næste år! :D


20-23/07/2020: XRs Baltic Pipe Summer Camp

20/07/2020: Den planlagte afgang udskydes, bøvl med software (på laptoppen) ovenpå nogle hardware issues (på cyklen) - det får jeg fikset først, de andre får besked, så tager jeg afsted alene i morgen.

21/07/2020: Så er det nu! Oppe 04:44, afgang 05:42, yiha! Easy, jeg skal bare fange Chr. Xs vej og så er det ligeud af landevejen hele vejen!

Dejligt, der er fuldstændigt vindstille på det tidspunkt og heller ikke ret meget trafik. Jeg har pakket superlet og har masser proviant med, det skal nok gå det her :)

I bedste turistfart nærmer jeg mig Kolding stille og roligt... 3t til Horsens... 5t til Vejle... 7t til det første Kolding-skilt!

Det tog ca. 7 timer for at nå frem til det første Kolding-skilt!


Efter lidt fumbleri i industri- og villakvarterer, kommer jeg på Vejlevej igen - og så er det nede ad bakken et godt stykke tid, juhu! Hurtigt stop ved Munkensdam - Alfreds fødselstræ fik lov til at stå i baghaven på Bjerggade 10 (hvor jeg boede 1999-2000!) i ca. 15 år, sørgeligt syn :(

Så er det tilbage på Tøndervej, den ligner sig selv - Falderebet står der stadig, jeg gider ikke oppe ad Stjernebjergvej for at tjekke på Den Røde Baron, det gør jeg en anden gang :)

Lille sticker-pause ved lyskrydset Haderslevvej/Tøndervej, så er det ligeud mod Skamlingvejen... Fåk, byen har forandret sig! Hele havneområdet er uigenkendeligt, den gamle DLG silo kan ses skjult bag en jungle af moderne bygninger, der er 15-etagers højhuse under opførsel langs Skamlingvejen, WTF? Kolding, sandelig en by i rivende udvikling!

Det første træ jeg plantede i DK fik lov at stå i ca. 15 år!


Lige før Agtrup cykler jeg forbi en kornmark med en masse farverige blomster, der pynter udkanten af marken. Et kæmpe skilt fremskynder forbipasserende om at plukke en buket til en, de holder af... Der går ikke to sekunder før jeg er standset og er i gang med at samle en kæmpe buket i alle mulige farver, nejs, hvor sommeragtigt! Det er ikke fordi man er rebel, at man altid skal lade være med at gøre, som der siges på et skilt :)

Jeg finder nemt til Teknologisk Institut i Sdr. Stenderup (som var mit eneste pejlemærke fra google-maps for hele turen), så er det vupti ad Mørkholtvej. Et Baltic Pipe skilt overklistret med XR-stickers og graffiti bekræfter, at jeg skal nu følge grusvejen inde i skoven :)

Æv, efter ca. et kilometer er jeg cyklet forbi flere sideveje og et par andre Baltic Pipe skilte, som ikke er pyntet op, så nu er jeg i tvivl om jeg er stadig på rette kurs. Jeg ringer til en rebel, der kommer og henter mig. Jeg var faktisk super tæt på lejren! Klokken er ca. 15:15, yay! 9 1/2t for at komme frem!

Der er ca. 10 rebeller tilstede, jeg hilser på folk, dejligt at se så mange kendte ansigter :) Jeg rækker blomsterbuketten til en af rebellerne og planter det XR-flag, jeg havde med! Lejren er supervelorganiseret, det ser pissegodt ud, der er 4 telte spredte langs strandkanten, der er bord og bænke, vand og kaffe, et bålsted, og bålstativ med pande og rist samt køkkengrej, 74 bananmuffins - og på stranden et kæmpe banner der siger “Stop Baltic Pipe” vender mod det skib, der skraber bunden fladt for at lægge rørene!

Jeg er vist på rette vej!


Jeg bruger et lille kvarter på at bygge min rede, og så tager jeg lige en morfar i hængekøjen, lovely! Bum! 15 minutter så er jeg klar igen! Men først en lille dukkert :)

Der er superhyggelig stemning i lejren, de to der smuttede fra Aarhus i går fik desværre cykelproblemer undervejs og måtte overnatte i en pæn have i et Vejle-villakvarter! Jeg får også at vide, at der er toilet og vandhaner ved Naturstuens shelterplads - det lyder lidt indviklet og det får jeg aldrig undersøgt nærmere.

Mens jeg hvilede har der været guidet tur til byggepladsen med nogle af dem, der har været her et par dage og allerede har haft tid til at undersøge området. Der er også kommet en gæst, R. - som har været forbi hver eneste dag og som åbenbart kan godt lide at hænge ud med rebeller :) Han er lokal og kender området rigtig godt, han deler masser af relevante info, nejs (han påpeger, at der er masser kæmpe blåmuslinger lige ved siden af - det er i hvert fald godt at vide, når man ikke har noget mad med!). Spændende, jeg glæder mig til at se det selv!

Min rede skulle bygges lidt afsides, der var ingen gode træer tættere på!


Der er i hvert fald rigeligt med mad til i aften - jeg påpeger, at jeg regner med at tage til Kolding senere og skralde for de kommende dage - madholdet er i gang med at planlægge aftensmaden med tilhørende lydeffekter, det kan ikke kan gå galt, det her! :) Så slutter jeg mig til og overtager styringen af stegepanden. Superhyggelig madlavning :)

Efter vi er færdige med at spise er der igen guidet tur til byggepladsen. Denne gang tager jeg med! Vi er 5 rebeller, der traver afsted igennem skoven og brombærkrat - det er lidt bøvlet og turen tager ca. en halvtime. Undervejs møder vi et par gutter og finder deres 2-plads hængekøje lidt længere henne, hyggeligt. Nu står vi ved udkanten af marken ved skovbrynet, der er en lade lige ved siden af til venstre og byggepladsen ligger ca. 200m fra os. Man kan se rørene stillet i række bag et hegn, der er 3-4 gravemaskiner rundt om og nogle lyspæle, der kunne huse noget overvågningsudstyr. Der er også nogle skure bagerst fra hvor vi står - et lys er blevet tændt i et vindue.

To rebeller vover sig ud igennem marken for at se nærmere på hegnet og skiltene. De når ca. halvvejs frem, da en overvægtig sikkerhedsgut dukker op. Han lader som om han tjekker pælene langs hegnet og snakker i telefonen samtidigt. I mellemtiden er de to rebeller nået frem til hegnet og har haft tid til at blive der i et par minutter, før de vender tilbage. De fortæller, at skiltene er bare reklamer for sikkerhedsfirmaet - i hvert fald var der ingen “Hold dig væk!”-skilte.

Mens vi står og snakker har vagten travlt med at tjekke hegnet og snakke i telefonen. Der kommer et forslag om at skubbe drilleriet lige en tand mere: skal vi nu ikke løbe over marken? Hehe, fed idé, den er jeg med på! Mens de andre beslutter sig, lægger jeg mærke til, at vagten snart kommer til at forsvinde bag en gravko - dvs. han har heller ingen udsigt til os! Det siger jeg til de andre. Skal vi gøre det, så skal det være nu! Er I klare? En... to... tre... NU!!

Og så af sted igennem marken som galninge! Vi kampgriner samtidigt, så opdager vi slet ikke, at vi løb inde i vagtens synsfelt igen, før vi når frem... Skidt pyt, der er ca. 50m tilbage, vi tager det sidste spurt, P. vælter pladask en 10m fra hegnet! Nu er vagten vendt om og skynder sig tilbage mod os - man kan se han er lidt gangbesværet, så vi er ikke videre bekymret. Vi er helt forpustede og bliver der måske et minut, før vi løber tilbage mod skovbrynet.

Fåk, det var sjovt, det her! :D

Nu står vi igen i udkanten af marken. Mens vi får vejret igen, kan vi observere vagtens reaktion. Han snakker stadig i telefonen og en bil ankommer fra asfaltvejen - der er ved at blive mørkt, så det er svært at se, men det ligner en vagtbil. Han tilkaldte vist forstærkninger - men vi formoder, at han har også kontaktet politiet. Vi beslutter om at vende tilbage til lejren. Jeg stopper op på toppen af banken før grøften ved skovbrynet - jeg skal lige skubbe det endnu en tak videre! Jeg står helt oprejst og rækker venstre knytnæve som håndisgnal mod to andre, fiktive grupper i det fjerne. Hehe, nu kommer jeg inde i skoven og tager min pandelygte frem og sender en SOS i morse-kode direkte mod vagterne... :D

Groft kort over området: lejren ligger ved stjernen, vi kom ind til hegnet ved prikken, den gule firkant er den indhegnede byggepladse og den blå firkant viser skurebunken


Tidligere fik vi at vide, at politiet og vagterne var helt gasset op, fordi der havde været en aktion her for et par uger siden. Det bliver interessant at se, hvad der kommer til at ske efter det her :)

Knap en time efter vi er vendt tilbage til lejren, kl.ca. 23, sidder vi og hygger ved bålet og bliver lige pludselig blændet af en superkraftig lygte - vi opfatter ikke straks, hvem det er, det eneste vi kan se er en skikkelse med en hund i snor, der nærmer sig. En rebel rejser sig for at gå til sit telt, men så hører vi: “Hey, dig! Ja, dig, med det mærkelige tøj på! Du må gerne blive her!” - “Øh, er det en observation eller en befaling?” Der blev den i forvejen temmelig aggressive gut vred! “Ja, det er en befaling! Kommer du ikke tilbage her nu, så slipper jeg hunden løs på dig!”

Hunden var meget urolig og den hygglige stemning der var der 5 minutter før er pist forsvundet. Der hersker tvivl over lejren... Hvem er den sortklædte gut, der snakker i en walkie-talkie og slynger rundt med trusler og befalinger?? Nu er der flere gutter med hunde og den første vender sig rundt - heller ingen politimærke på ryggen... Jeg kan ikke lade være med at spørge: “Øøh, er det politiet?” Så kom det irriterede svar: “Ja, det er!!” Jeg påpeger, at vedkommende ikke havde klart meldt det ud ved sin ankomst: “Jeg synes ikke, du annoncerede det særlig tydeligt...” - “Jo, det gjorde jeg i hvert fald!!” Hm, jeg tænker, det er smartere at lade den ligge, han er temmlig hids i forvejen, lad os bare vente og se, hvad der sker nu.

Vi bliver udfrittet om hvorfor vi er her. Vi er bare en flok venner, der er på hyggetur. Politiet spørger, om vi har noget kendskab til Baltic Pipe eller om vi havde været tæt på byggepladsen. Tja, det har vi godt nok hørt om - og synes også det er et skidt projekt, men nej, vi havde ikke været der til aften...

Nu bliver vi alle ID-registreret og vores stamgæst bliver som den første bedt om at fremvise noget ID - det havde R. dog ikke på sig, så siger betjenten: “Så starter vi med en N/A!” og begynder at tippelitappe på en skærm og indtaste cpr-numre.

Der er gang i den rundt om lejren og man kan høre en drone flyve frem og tilbage over skoven. En rebel spørger, hvad det drejer sig om. Vi får at vide, at politiet ved det ikke engang selv! Det eneste de ved er, at der er nogle på området, der har tænkt sig at gøre noget ulovligt ved Baltic Pipe i den nærmere fremtid og at de skal gennemsøge hele skoven og registrere alle, der er tilstede i aften. Haha, jeg kan ikke lade være med at fyre en “Minority Report? Var det en rød kugle?” af! :)

Der er nu ca. 4 betjente med hunde og en snes andre tilstede. Der bliver flittigt taget billeder af os og lejren - især pyntet var de interesseret i! Vi prøver alligevel at lade som ingenting og genoptager hyggen ved bålet - det hjælper i hvert fald med at få betjentene til at slappe af big time. Stemningen er blevet meget bedre og betjenten fyrer endda jokes om Kolding Politis usle IT-system, der går nede hele tiden! Han fortæller også, at dronen er deres nye legetøj og at de prøver den faktisk lidt af i aften :)

På et tidspunkt nævner en rebel muffinsene - skulle de kke hentes? Min buddy fyrer en joke om muffinsene og alle kampgriner... Hvorpå en betjent spørger: “Hvad er der i de muffins??” Hehe, og der fik han den fulde opskrift :D

Nu lader vi dem bare finkæmme skoven, held og lykke med det! Nogle hunde er blevet sluppet løs og jæger mus, hehe :) Og så er der igen hygge ved bålet - i det omfang det kan lade sig gøre omstændighederne taget i betragtning. De to gutter, vi mødte i skoven tidligere er nu blevet hentet til vores lejr - faktisk kender vores gæst en af dem godt - men stadig ufedt for dem, det kunne godt være, de blev taget med bukserne nede... [og det gjorde de næsten fortalte R. dagen efter, de nåede lige at smide klumpen inden :) ]

Klokken er ca. 00:30, når politiet fortæller os, at de er færdige for nu. “Og ingen af jer skal over den mark igen i morgen, vel?” Hehe, klart :D [ikke for noget, man behøver altså ikke at være Columbo for at lægge 2 og 2 sammen... Vi står en gruppe mennesker, som havde mødt deres kollegaer i Viborg for et par uger siden og som nu tilfældigvis havde slået lejr 500m fra Baltic Pipe byggepladsen med et kæmpe “Stop Baltic Pipe!”-banner lige foran lejren og ikke havde noget med det at gøre? Yeah, right!]

De bliver alligevel i nærheden i mindst en halvtime. Min buddy og jeg vover os ud mod en gruppe på 3, som står tilbage og snakker - vi skal bare prøve at se den komet, der skulle gerne være til at se ved Karls vogn, men vi spotter intet.

Puha, en omgang! Nu er alle betjente væk, vi er alle stadig lidt rystet og bliver ca. en times tid ved bålet og snakker om vores oplevelse. Der var i hvert fald stor enighed: politiet havde bestemt ikke handlet særligt professionelt på denne her!

Jeg går i seng kl. ca. 2.

22/07/2020: Fåk, det blev koldt i nat!! Men jeg sov faktisk ok indtil 10:30 :D

Høphøp, morgentisser, morgenkaffe og morgendukkert i en solstråle (strakt over en time!) - så er jeg klar for dagen!

Vi bruger mest af tiden på at hygge i lejren og bearbejde gårsdagens hændelse - nogle har haft en vældig traumatiserende oplevelse. Især den stærke, overdrevne polititilstedeværelse og hundene havde klart sat spor hos flere rebeller - det mindede i hvert fald helt vildt om scener fra Dakota Access Pipeline protester, hvor gamle, hjælpeløse indianerkvinder bliver antastet af sikkerhedsfolk med schæferhund! I løbet af formiddagen får jeg forøvrigt bekræfet, at det var ikke narkohunde, politiet havde med i går. C. var forresten gået tidligt i seng og havde overhørt alting fra sit telt - og blev fakstisk aldrig ID-tjekket! Det munder muligvis ud i en klage mod politiet, to be followed...

Ifølge vores stamgæst sker der så lidt i Kolding-området at vi muligvis får en lille notits i Kolding Ugeavis eller lignende! [faktisk fik vi en lille artikel fyldt med faktuelle fejl i Jydske Vestkysten :P ]

Der bliver holdt møder udenfor lejren, fordi vi mistænker politiet for at have plantet aflytningsudstyr rundt om i lejren. Vi beslutter om at tage tilbage ved marken for at tage nogle billeder med det store banner - dog bliver vi enige om ikke at træde på marken, dels for ikke at pisse bondemanden mere af, og også fordi så følger vi politiets henvisning. Vi ærger os, at ingen havde filmet politiets fremgangsmåde dagen før, jeg stiller mig til rådighed som kameramand, nu har jeg kamera i lommen hele tiden og er klar til at tage det frem hvis nødvendigt. Roller bliver tildelt, jeg skal bare tage billeder.

Der er afgang fra lejren ca. 15:30. Alle forlader lejren, så vi skulle først stashe vores værdiejendele og gøre os klar på, at vi ikke nødvendigvis kommer tilbage til lejren med det samme og kan blive der længe, da vi vidste ikke, hvad der ventede os ved byggepladsen.

Vi når frem til skovbrynet og den der fører, ser ud til at tøve. Vi forsamler os ca. 20m fra skovbrynet og jeg foreslår, at nogen skulle ud og spejde først. Der er opbakning om idéen, men jeg har min skrig-rød trøje på, så det kan jeg ikke rigtigt selv. N. melder sig for at gøre det, nejs. Der bliver listet og kravlet i brombærkrattet og nu sidder vi alle på hug i en lang linje. Stemningen er vældig spændt. Spejderen gør nu tegn på at blive nede og hvisker til sin sidemand. Jeg er bagerst i flokken med min buddy, som holder banneret.

Tiden går og vi prøver på at finde ud af, hvorfor vi står stille - det er ikke som om nogen ved det. Så tager jeg initativet om at liste mig frem til den forreste række - de ved heller ikke hvorfor de stoppede op og er faktisk nu i gang med et hekseritual... Jeg tager et kig over banken, jeg kan se to arbejdere i orange vest ved rørene, men ellers ingen tegn på politi eller vagter... Så går vi frem! Jeg har kameraet, så skal jeg dirigere med folk, hvor de skal stå... “Dress right! Dress right!” De skal stå ca. 10m mere til venstre for at få et godt shot med byggepladsen i baggrunden. Med lidt besvær lykkedes det dem at stå et godt sted, der bliver fyret masser billeder, nejs, godt gået smukke rebeller! Hvad skal vi have? :D

Mens banneret bliver rullet sammen spørger min buddy om andre var evt. interesseret i at stå foran marken. Jo, helt sikkert, godt kaldt! Vi er 4, der er frisk på det - og som mener i øvrigt at det er gammel dansk lov, at man godt må færdes på skellet ved en mark (skal tjekkes!). Banneret rulles ud igen, vi spænder det og jubler, venter på, at der bliver taget nogle billeder og pakker sammen igen. Yes! Endnu flere billeder!

I mellemtiden de to arbejdere havde lænet sig op ad et rør og overværet det hele. Det var slet ikke som om de var bekymret for vores tilstedeværelse - tværtimod så det ud som om de nød forestillingen! Det får vi bekræftet, når de vinker tilbage til os! Og os om at vinke endnu kraftigere til dem og hyle endnu højere!

Det hele tog faktisk ikke så lang tid og ingen velkomstkomité for at tag os imod i lejren - lækkert! Jeg nævner, at det er temmelig usandsynligt, at de to arbejdere meldte vores stunt videre til deres overordnede. Men efter gårsdagens incident, så kan vi heller ikke føle os 100% sikre!

To af vores rebeller skal hjem igen og når ikke debrief - og jeg når desværre heller ikke at sige farvel til dem. Vores stamgæst viser os vej til et flerehundrede-årigt egetræ ikke så langt væk fra lejren. Superfedt sted ved den mægtige eg! Vi synes alle, det lykkedes at gøre mere eller mindre som vi havde aftalt. Der blev drøftet idéer til videre aktion, men siden vi var ikke så mange tilbage, gav det mere mening at bruge tiden på at scoute noget mere.

Vi er en gruppe på 3, der tager på ekspedition. Vi vil prøve at finde en mere direkte vej til byggepladsen. Først går vi langs stranden, indtil vi når frem til et hus - man skal igennem haven for at nå videre. Vi synes, det er smartere at lade være med at gå over, vi skal helst ikke blive uvenner med de lokale!

Vi tager tilbage til skovstien og finder vej rundt om huset og lige til det nordøstlige hjørne af kornmarken. Der er ringe udsyn til byggepladsen - men det betyder også, at man kan formodentligt liste sig ubemærket hele vejen til hegnet, hvis man går langs skoven.

Byggepladsen set fra det nordøstlige hjørne af marken


Vi har nu været væk temmelig længe, så beslutter vi os for at tage tilbage til lejren. Yay! Nu er det ved at blive mørkt og vi skal til at lave mad! P. er lige kommet tilbage fra sit indkøbs-/skraldetur med en masse dejlige råvarer, nejs! Jeg skyller og snitter et par bakker svampe og bum!, så kan jeg mærke min krop, der skriger: “Nu er det tid til at slappe af!!” Og uden videre lægger jeg mig i min hængekøje! Fåk, jeg får koldsved og rystetur, jeg kan mærke, at jeg ikke skal have for meget social omgang lige nu, så lister jeg mig hen til noget mad og går lige så stille til køjs!

23/07/2020: Af en eller anden grund hører jeg ikke alarmen, der var sat til 06:00 - jeg kommer op kl. 08:00 i stedet for. Det er også helt fint, jeg kan mærke, kroppen er stadig ikke helt i top. Hurtig dukkert og så pakker jeg sammen. Jeg tager en sidste runde om lejren for at tjekke, om jeg glemte noget - så kommer min buddy op og kæresten lige efter - nejs, jeg kan nå at sige farvel og tak for nu til et par stykker alligevel :)

Så er det afsted mod Kolding. Min krop brokker sig, så jeg tager det stille og roligt. Jeg skal forbi banegården alligevel, så stopper jeg op for at tjekke, hvad en billet til Horsens koster. Men når jeg trykker + Cykel på skærmen, kommer der et vindue frem, der fortæller om booking og Togbus - sht, jeg synes jeg læste om en masse strækninger med togbus for tiden! Jeg sprøger gutten bagved mig, der bekræfter, at der er togbus fra Fredericia hele vejen til Aarhus. Damn, så er der ikke noget at rafle om, jeg skal bare cykle hjemme!

Oppe ad Fynsvej finder jeg hurtigt til skilte mod 170’eren - men også ‘Forbudt-for-cykler’-skilte... Æv, så skal jeg igen sejle i blinde for at finde vej ud af fåkking Kolding!!

Det tager mig omtrent en time at finde tilbage til den rundkørsel, jeg ankom fra, puha! Så er det on the road again!

Det skulle have været den nemme vej ude af Kolding...


Stille og rolig tur tilbage, på trods af, at jeg tager mange flere pauser og når frem til Langenæs ca. 17:30 - så gik det faktisk hurtigere på tilbagevejen opad! :D

Dejlig tur og ingen punkteringer! Puha! Nu kan jeg mærke, at min krop er træt! Hurtig bruser, jeg treater mig selv med en mega-omgang thai-mad fra Niras og bum! Jeg er i seng kl. 20:00, tak for denne gang og god 12 timers nat! :D


26-27/06/2020: Viborg-turen

Afgang kl.10:45, jeg cykler lystigt af sted i det lækreste solskin, vupti!

Selvom der er tilsyneladende noget galt med gears’ene - det er som om nogle af dem ikke rigtigt bider sig fast og det gør mig sefføli’ pænt bekymret - går det superfint indtil jeg når frem til Sabro-krydset, fåk, allerede første punktering knap en time efter afgang! Grrr, jeg finder et sted i skyggen ved en autoophugger og bum-bum får jeg lappet slangen og er oppe på cyklen igen 20 minutter senere :)

Det går stille og roligt, der er 29°C og stegende sol og jeg kampsveder! Kl. ca. 13:30 er jeg frem ved Kongens Bro, jeg kan ikke lade være med at stoppe og gå nede til vandet - tja, jeg tager endda en dukkert, mens jeg er i gang! Superlækkert!

Så er det af sted igen, der er et lille stykke med cykelsti og skilte til Tange Sø, men derefter, nada! Lort! Jeg er nødt til at stoppe og spørge flere gange undervejs, jeg kører flere omveje, følger på et tidspunkt en grusvej langs 26’eren i et par kilometer (ufedt efter min vejside-lapning!), før den ender som blindvej!

Jeg fanger endelig den gamle Århusvej, som fører direkte til Viborg. Jeg når forbi det første Viborg-byskilt (af en eller anden årsag er der 3 på en strækning på et par kilometer...) kl. 15:15. Fedt! Nu ved jeg også det, det tager ca. 4 timer at cykle Aarhus-Viborg :)

Jeg passerer det første Viborg-byskilt kl. 15:20 - pause!


Jeg finder frem til rutebilstationen, måske er det her, at K. ankommer senere - det var det ikke, fandt jeg ud af kort efter. Jeg bliver hentet af H. en halvtime senere. Der er flere, der skal hentes, så får jeg nøglen til H.s lejlighed (tak for tillid, supergod stil! :) ) sammen med adressen. Jeg finder det fluks og tager en morfar i sofaen - århh, dejligt!! H. kommer tilbage med K. og L., og der skal hentes en anden K., som skal også sove i kolonihaven.

Der er pre-action briefing kl. 19 i parken - jeg kigger på et kort, det er muligt at cykle derhen mere eller mindre ligeud, så hopper jeg på cyklen, mens de andre kører. Damn! Der er jerngitter for enden af haven ved Gråbrødre Kloster, så vender jeg om og cykler rundt om, parken ligger lige på den anden side... Der er flere grupper forsamlet om nogle bord-bænke, jeg cykler langsomt forbi den første, ingen rebeller, det samme ved næste gruppe, men den 3. gruppe kunne godt ligne venner, der er i hvert fald pyntet op om med regnbue-flag og guirlander. I takt med at jeg nærmer mig og hilser på folk ser jeg et pap-skilt, der siger “Viborg pride”! Jeg ønsker glædelig pride og spørger, om der er nogen der kender til nogle rebeller. De 8-10 unge mennesker er flinke og hjælpsomme, de kender dem ikke som så, men jeg får at vide, at parken er kæmpestor og fortsætter på den anden side af en træbro. Jeg takker mange gange, ønsker en fortsat god pride og smutter videre i den henviste retning.

Jeg spotter straks rebellerne, som sidder i en rundkreds tæt på et kæmpe egetræ. Der er ca. 15 rebeller tilstede, der er mange kendte ansigter, dejligt at se! Programmet for dagen efter bliver grundigt gennemgået, der er en del spørgsmål og svar - det er trods alt deres første ‘rigtig’ aktion i Viborg. Vi afslutter med noget rollespil og vegansk pizza bragt ud i parken :)  Spændende, spændende, jeg glæder mig til i morgen :)

Jeg låner en skærm for at se, hvor haven ligger, og vupti! Men, æv! Baghjulet er fladt igen! Det er garanteret min lapning fra i formiddags, der røg! Hm, jeg pumper slangen op et par gange undervejs og ankommer til haven lige når mørket er ved at falde på. Nu er cyklen en mindre detalje.

Vi er 5, der overnatter i haven, vi hygger lige over nogle bajere, inden vi går i seng. Der er dejligt lunt, man kan høre folk der fester rundt omkring i andre haver, dejligt, jeg gynger mig lige så stille i søvn i min hængekøje... Indtil der lyder megahøj bas fra en have lige ved siden af! Yarghhh! Jeg prøver at falde i søvn igen, men umuligt! Der er begyndt at være småkoldt, himlen bliver lysere og lysere, fåk det! Jeg går inde i hytten og lægger mig - jeg får måske sovet et par timer, bum!

Alle er tidligt oppe. Jeg laver noget kaffe og lokker min buddy til at komme og hjælpe med at hente nogle hasselpinde til mine gule flag - det gør vi så efter et par kopper kaffe :)

Vi finder hurtigt frem til et hasselkrat - lige ved af siden af den gård, hvor studenterfesten blev holdt i nat! Bum, mission accomplished, vi er hurtigt tilbage med 6 gode pinde, that’ll do the job! Jeg taper flagene fast, mens K. maler nogle bier på mit “overforbrug”-banner - det tager 5 minutter, med de rammer som K. tog med og var helt vild med at skulle bruge! En omgang tørrepistol i et par minutter, så er alting tørt og klar til at blive pakket! Dejligt effektivt, jeg kigger nærmere på rammerne og bliver inspireret - jeg skal nok prøve at lave noget lignende, når jeg kommer hjem! :)

Vi bliver hentet kl. 09:15 som aftalt og kører til mødestedet. Der er rebeller i bikostumer i færd med at pakke bannere og materialer ud af bilerne. Filmfolk er her og der er en god stemning. Der bliver fordelt masker og gummihandsker - hellere overdrive forholdsreglerne end evt. blive udpenslet som smittespredere i dagspressen! P. når lige at ankomme et kvarter før aktionens start, fantastisk!

Sidste briefing inden det går løs, spændende!


Sidste briefing i parken med alle inde vi går i gang, og så er der aktion lidt over 10. Min buddy og jeg afspærrer den sydadgående bane med et banner og de andre 5 anholdbare indtager den anden side i skyggen. Det går fint, der begynder at danne sig kø i begge retninger, nejs :)

Æv, der er desværre meget plads til at vende om, så det er den løsning, som mange bilister vælger at bruge. Knap 5 minutter efter blokaden er sat op, får vi ballade fra en vred bilist, der var steget ud og gået målrettet de ca. 100m til os - en stor bodybuilder bøf, der vil tydeligvis selv tage hånd om os. Han råber skældsord og river i bannere og begynder at hive i folk, men så kommer der en ældre gut fra fortovet og begyndte at skælde kraftigt ud på manden - en afledning der ikke var planlagt, men som var med til at løse situationen, takket være vores de-escalation, som straks tog sig af incidentet.

Der kom lidt mere ro på, da den første politibil dukkede op ca. et kvarter inde i blokaden. Vores politikontakt er hurtig til at komme dem i møde og forklare situationen. Der går ikke længe, før de begynder at tage folks navne og info - politikvinden indleder med at spørge om vi er fredelige, “Ja, vi er fredelige og ikke-voldelige, det er vi trænede til og I skal ikke forvente andet end god ro og orden fra vores side af”. Hun spørger om mit cpr og navn, som jeg naturligvis staver langsomt “A som... Alma, Y... som... Yrsa, etc.” :) Betjenten tog i øvrigt kun mit fornavn :D

Der bliver sunget og råbt i megafonen, viftet med flag og bannere, outreach-folk klædte i bikostumer går rundt og deler kage og flyers ud. En anden politibil er dukket op og måske 15 minutter senere ankommer indsatslederen med salatfadet. Det er som om, de første anholdelser kommer til at ske på den anden kørebane - dvs. der, hvor der er flest rebeller. Jeg hører indsatslederen, Rolf, sige at hvis folk ikke rejste sig frivilligt, så var det en overtrædelse af §119, vold mod tjenestemand, og at det vil give en plet på straffeattesten! Hvorpå jeg ser nogle rebeller rejse sig op og forlade kørebanen frivilligt.

Jeg når til gengæld ikke at se, hvad der sker med de andre rebeller, da Rolf er nu kommet over for at udfritte mig og min makker. Han er meget firkantet i sin diskurs, men reel nok. Han understreger flere gange, at vores demo er ulovlig - jeg kan ikke lade være med at spørge ham ind til §79 om forsamlingsfrihed, som han forkaster straks med, at den paragraf omfatter kun almindelige demoer og ikke vejblokader! :)

Rolf giver os en første varsel. Jeg afslår høfligt: “Jeg er indforstået med det, du siger, men beklager, jeg kan desværre ikke flytte mig.” Min buddy svarer noget lignende. Jeg kan mærke, at Rolf er ved at miste sin tålmodighed. Han giver os to minutter til at flytte os frivilligt, ellers vil han fjerne os mad magt. Jeg tager en hurtig snak med min makker bag banneret, vi er enige om at blive stående. Rolf kigger igen på sit ur - de to minutter er nok nu gået. Han inviterer os igen om at forlade kørebanen. “Igen, beklager, men jeg vil helst anholdes.” “Fint så! Klokken er 10:55 og du er anholdt!” Vi går ind til fortovet, min buddy bliver anholdt klokken 11:00 - og vi bliver begge løsladte på stedet klokken 11:02! Æv, ingen køretur i politibil denne gang!

Imens dette skete opdager jeg, at den anden kørebane var blevet genindtaget af 3 modige rebeller - som bliver nu båret væk af to betjente en ad gangen! Yuhu, det er som om, vi alligevel får nogle kørt inde til arresten! Min makker og jeg snakker om, hvorvidt det vil give mening at sætte sig på kørebanen igen - der var kun os to tilbage, vi vil helst ikke slæbes væk og ødelægge samarbejdet med betjentene.

De 3 anholdte rebeller bliver kørt væk og kl. ca. 12 kommer Rolf for at oplyse, at demoen var nu officielt opløst. Vi holdte blokaden i over en time, kæmpesucces - især taget i betragtning af, at vi forventede ikke med at kunne blive stående længere end et kvarter! Vi hører om den første artikel i Viborg Folkeblad, en måske-ikke-så-akkurat skildring, men temmelig smigrende herfra (“en flok unge aktivister"

Der er hot-debrief i parken, alle ser trætte ud, men superglade! Der er god stemning, det har været en god oplevelse, på trods af incidentet med steroid-gutten i starten. Til eftermiddagen skal en velkomstkomité til politigården for at tage imod rebellerne efter løsladelsen og der bliver en afterparty hos en rebel, der bor lige ved siden af banegården. Nejs :)

Jeg skal tilbage til kolonihaven og hente min cykel, jeg får et lift deroppe, fedt! Jeg ordner lapningen - det var nemlig hullet fra i går, der havde nu udviklet sig til en 2cm lange flænge i slangen! Damn! Jeg lapper det alligevel med en XXXXL lap uden at tro på det rigtigt. Bum, jeg pumper slangen lige så stille op, indtil den siger “Puf! Flabadabadap!! Lort, det er hele slangen, der skal skiftes ud! Jeg har kun en 200-lap i pungen, jeg kan enten købe en ny slange og cykle hjemme, ellers kan jeg købe en togbillet... Hm, jeg trækker bare cyklen inde til byen først, så tager jeg den derfra.

Jeg finder politigården uden meget besvær og ankommer fra bagindgangen. Der kan jeg se en ensom bi, der sidder alene i græsplænen... dingelingeling! Der var en, der blev glad for at se mig! :D  Der går et par minutter, så kommer der en anden rebel ud. Jeg jubler og hylder og sikrer mig, at vedkommende havde det godt og havde ikke været udsat for noget ubehageligt eller traumatisk - alt var i orden, det var nærmest en hyggelig oplevelse! Så bliver den tredje rebel løsladt, samme scenarie, alt gik fint, super :)

Jeg ringer op, for at høre om velkomstkomitéen. De har stået og ventet på den anden side ved hovedindgangen efter politiets henvisning! Der går ikke længe, før vi er samlet igen, der er jubel og mange glade ansigter, dejlig scene :)

Nu triller vi alle til Digterparken, hvor der er fælles debrief. Igen er alle enige, aktionen var en kæmpesucces, vi fik anholdelser og dermed opmærksomhed i dagspressen. De tre der blev tilbageholdt har det fint og er klar til at gøre det igen!

Efter briefingen er der nogle stykker, der har en lang tur hjem og smutter med det samme, andre har lidt mindre travlt og en sidste gruppe tager til afterparty - jeg følger med sidstnævnte :D

Jeg er pænt træt og bliver superpåvirket af den øl, jeg lige har drukket! Jeg hører, at næste tog mod Aarhus kører snart, så tager jeg afsked med den håndfulde rebeller, der var tilstede - farvel og tak for gæstfriheden og festen, mon ikke vi ses igen inden længe :)

Jeg ankommer til banegården og kigger ind i hallen - som formodet er billetsalget lukket, klokken er trods alt 17 lørdag eftermiddag! Så tager jeg til perronen og begynder at tippelitappe på billetautomatens skærm.. Voksen +, tjek. Cykel, +, med forbehold om pladsreservation som jeg glædeligt ignorerer, tjek. 165 kroner! Ouch! Hm, man kan betale med kort eller MobilePay, og der indkast til mønter... men intet til sedler! Yay! Jeg spørger de to studiner, der står ved siden af, om de ved om der er en anden automat på stationen - det vidste de ikke. Shit, der er under 10 minutter til afgang, så efterlader jeg min cykel på perronen og skynder mig tilbage til hallen for at tjekke... Heller ingen automat her! Fuck det, jeg løber tilbage og stiger ind på toget. Jeg ser mig om, ingen Arriva-folk i sigte, så sætter jeg mig bare og toget kører. Jeg småsover hele turen, mens jeg forbereder et speech til kontrolløren. Men det får jeg slet ikke brug for, for der kom ingen billetkontrol på denne strækning denne dag! Lol, tusind tak for turen, Arriva! :D


Lille Hassel

Det var så skuffende at se, at Lille Eg kun fik lov til at bo i Rådhusparken i tre uger. Så det næste træ kommer til at bo lidt mere afsides - men til gengæld i nogle superfede omgivelser ved Brabrandstien!


Lille Hassel kom sig godt over udplantningen


Lige ved Folkets Have er der en lille sø og der tænkte jeg var et oplagt sted for vores nye ven. Der generer Lille Hassel ingen, så mon ikke den får lov at blive stående et godt stykke tid! Jeg glæder mig i hvert fald til at plukke nogle nødder derfra! :D


Lille Eg

Lille Eg er var et lille eksperiment for at se, hvor længe et ‘ulovligt’ træ kunne få lov til at stå et fremtrædende sted i byen. Mange rebeller fra sidste år vil genkende min gerning her :D

Desværre blev det kun til 3 afsnit i Lille Egs korte liv:

07/06/2020: Hej! Jeg hedder Lille Eg!

10/06/2020: Lille Eg udsat for mordforsøg!

28/06/2020: Skandale! Lille Eg pist forsvundet!


Rebel Roadmap, Navigation tips

Fordi jeg er stødt på en del situationer siden jeg begyndte at samarbejde med rebellerne, har jeg samlet på fifs, som giver sig selv for mig, men ikke nødvendigvis for alle...

Navigation tip #0 Den sociale kontrakt er brudt

Navigation tip #1 Antag altid, at du overvåges

Navigation tip #2 Det er nemmere...

Navigation tip #3 Des mere decentraliserede vi er...

Navigation tip #4 Hvis ikke du prøver...

Navigation tip #5 Alt i livet er betinget af sandsynligheder

Navigation tip #6 We’re all freaks!

Navigation tip #7 Mennesket er underlagt naturen

Navigation tip #8 Giv aldrig op

Navigation tip #9 Vi skal kunne stole på hinanden

Navigation tip #10 Rebel rygsæk

Navigation tip #11 Vi tilbyder et ikke-voldeligt alternativ

Navigation tip #12 Skab friktion, så meget du kan

Navigation tip #13 Uvidenhed er et valg

Navigation tip #14 Des mindre tid du tilbringer online

Navigation tip #15 Forholdet sjov/arbejde

Navigation tip #16 Det billige kommer med en pris

Navigation tip #17 Flere digitale identiteter

Navigation tip #18 Vi er ikke i en krigssituation

Navigation tip #19 Vi skal ikke fodre hinandens dæmoner

Navigation tip #20 Puslespilsmetaforen

Navigation tip #21 To små ord

Navigation tip #22 Hvis du gerne vil have, at noget sker

Navigation tip #27 0-0 teknikken

Navigation tip #28 Det er ikke folket, der skal frygte regeringen


Aymeric Daval-Markussen 2019